Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο περιζήτητος κύριος Σγουρός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Χαρακτηριστική η δυστοκία της Νέας Δημοκρατίας να εξεύρει υποψηφιο για την Περιφέρεια Αττικής. “Αδυνατίζει” η υποψηφιότητα Παχατουρίδη, που φαίνεται εσχάτως να κλίνει προς την παραμονή του στο Δήμο Περιστερίου, “δυναμώνει” το κίνημα γαλάζιων στελεχών και Δημάρχων υπέρ του νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Χωρίς ακόμη να έχει επισημοποιήσει την εκ νέου υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής, ο νυν Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις στην αφετηρία τουλάχιστον της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης. Προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων, οι ολοένα και αυξανόμενες δηλώσεις στήριξης, βουλευτών της ΝΔ αλλά και δημάρχων του λεκανοπεδίου, που πρόσκεινται στη Λεωφόρο Συγγρού, υπέρ του προσώπου του κυρίου Σγουρού, οι οποίες προδίδουν επίσης και τη δυσκολία, που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα να καταλήξει σε ισχυρή υποψηφιότητα, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Μετά τους Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνο Παναγιωτόπουλο, πληθαίνουν τα γαλάζια στελέχη και Δημαρχοι, που τάσσονται υπέρ του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής – μεγαλώνει ο πονοκέφαλος της Λεωφόρου Συγγρού, που προσανατολίζεται να στηρίξει τον κύριο Σγουρό στο β γύρο

Ένθερμος υποστηρικτής του κυρίου Σγουρού, αποδεικνύεται ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος και χθες διερωτήθηκε “γιατί να κατεβάσει η ΝΔ υποψήφιο όταν έχουμε μία ομάδα, που ο σέντερ φορ βάζει συνέχεια γκόλ; Τι χρειάζεται; Να κατεβάσουμε κάποιον άλλο, που θα είναι κενό το τέρμα και θα ρίξει τη μπάλα έξω;” δανειζόμενος την ποδοσφαιρική αργκό. Σε ανάλογη δήλωση στήριξης, προέβη και ο επίσης γαλάζιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ενώ ηχηρή υπέρ του Γιάννη Σγουρού ήταν και η παρέμβαση του “θορυβώδους” βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή:

“Ξέρω χρόνια τον Γιάννη Σγουρό και εκτιμώ το έργο, που έχει κάνει. Υπάρχουν όργανα, τα οποία θα συζητήσουν το θέμα”. Υπέρ της υποψηφιότητας Σγουρού τάχθηκε και η ευρωβουλευτής, Νίκη Τζαβέλλα, που πριν από λίγες ημέρες επισημοποίησε την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, συναντώντας τον Αντώνη Σαμαρά: “Πρόκειται για ένα πολύ ικανό και ενδεδειγμένο άτομο, τον γνωρίζω χρόνια, τον εκτιμώ πάρα πολύ και έχω δει τη δουλειά του από την Ευρώπη ως περιφερειάρχη αυτά τα χρόνια”

Στη Νέα Δημοκρατία, αναμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μετρήσεις για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο, πάντως, έχουν αποθαρρύνει οι δηλώσεις στήριξης πολλών Δημάρχων του λεκανοπεδίου προς το πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού. Ο Δήμαρχος Περιστερίου, όπως εκτιμούν πρόσωπα του περιβάλλοντος του δύσκολα θα κατέλθει στο στίβο της Περιφέρειας Αττικής, προτιμώντας τη “σιγουριά¨ του Δήμου Περιστερίου. Στη Λεωφόρο Συγγρού συζητείται ολοένα και πιο έντονα το πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο οι πρώτες δημοσκοπήσεις φέρουν να επικρατεί έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, εφ όσον οι δυο τους βρεθούν στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γαλάζιο στρατόπεδο ενισχύεται η “μεσοβέζικη” άποψη να υποδείξει τελικώς η ΝΔ δικό της υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής και εφ όσον αυτός αποτύχει να περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε να υποστηριχθεί ο Γιάννης Σγουρός, κατά τα πρότυπα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου εφ όσον δεν “προκριθεί” στο δεύτερο γύρο ο γαλάζιος υποψήφιος Σεραφείμ Τσόκας, τότε η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη. Τα τελευταία 24ωρα επανήλθε στις γαλάζιες συσκέψεις το όνομα του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά αλλά και αυτά νέων βουλευτών της παράταξης, που έχουν εκλεγεί στο Λεκανοπέδιο.

Διαβάστε επίσης

“Δεν αλλάζουν κυβέρνηση οι εκλογές του Μαϊου”

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των αγροτών

Άδωνις σε Ιωαννίδη: Θα κερδίσεις κόουτς, θα τρέξω παντού για σένα

Κρήτη: Εν ενεργεία αστυνομικός ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε