Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ο χαμογελαστός κ. Γκάουκ “έσπασε” την γκρίνια για τα μέτρα ασφαλείας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο χαμογελαστός κ. Γκάουκ “έσπασε” την γκρίνια για τα μέτρα ασφαλείας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι και δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν επιστρατευθεί για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις του Γερμανού Προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει δεκάδες ραντεβού και συναντήσεις και φυσικά μετακινήσεις στο κέντρο. Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά. Όλοι οι δρόμοι πλεον γύρω από την Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο είναι κλειστοί.

Ο Γερμανός Πρόεδρος έκανε πολύ καλή εντύπωση στους δημοσιογράφους αφού βγαίνοντας ιδιαίτερα χαλαρός από το ξενοδοχείο, τους χαιρέτησε και τους χαμογέλασε.

ΟΛΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:30 Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.
10:45 Η κα Daniela Schadt και η κα Μαίη Παπούλια αναχωρούν από το Προεδρικό Μέγαρο για να ακολουθήσουν παράλληλο πρόγραμμα.
10:45 Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
11:15 Διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών
12:10 Δηλώσεις
12:55 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας από το Προεδρικό Μέγαρο για το εστιατόριο «Διόνυσος».
13:00 Γεύμα προς τιμή της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
14:30 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
14:35 Άφιξη. Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck υποδέχεται ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας. Τελετή κατάθεσης στεφάνου.

16:00 Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα (Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»)
17:50 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» για το Μουσείο της Ακρόπολης.
18:05 Άφιξη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και η κα Daniela Schadt συναντούν την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και την κα Μαίη Παπούλια.
18:15 Ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck

18:45-19.15 Ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητή κ. Παντερμαλή.
19:30 Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
20:40 Αναχώρηση των μελών της γερμανικής αντιπροσωπείας από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» για το Προεδρικό Μέγαρο.
20:58 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της κας Daniela Schadt από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» για το Προεδρικό Μέγαρο.
21:00-22.30 Επίσημο δείπνο προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της κας Daniela Schadt, παρατιθέμενο από την Α.Ε. τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και την κα Μαίη Παπούλια.





ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικά ΜΜΕ: “Οι μέρες του Γκάουκ στην Αθήνα δεν θα είναι εύκολες”

Θα κάνει την έκπληξη ο Κάρολος στα πολιτικά στερνά του;

Έρχεται να ζητήσει συγνώμη ο Γερμανός Πρόεδρος

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε