Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Οι Έλληνες κουβαλούν το βράχο της λιτότητας”

Οι Έλληνες κουβαλούν το βράχο της λιτότητας”

”Ο μέσος Ελληνας, ως ένας σύγχρονος Σίσυφος, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια χώρα η οποία βρίσκεται μέσα στη χειρότερη κρίση που έχει δημιουργηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” γράφει η Huffington Post.

Το δημοσίευμα αρχικά σχολιάζει τη νέα κυβέρνηση Ν.Δ ΠΑΣΟΚ.
”Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και προκειμένου να καθυστερήσει για όσο περισσότερο μπορεί τις πρόωρες εκλογές, έκανε ανασχηματισμό και έδωσε πολλά καίρια υπουργεία στο ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Θα μπορέσει αυτή η νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να σώσουν τη χώρα και να τη βγάλουν από την κρίση;

Η Huffington Post υπενθυμίζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της τρόικας περί επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη.
”Η Ελλάδα θα επέστρεφε στην ανάπτυξη μετά τον πρώτο χρόνο λιτότητας. Αυτό δε συνέβη ποτέ. Στη συνέχεια το χρονοδιάγραμμα αναπροσαρμόστηκε και η ανάπτυξη θα ερχόταν το πρώτο τέταρτο του 2012. Και αυτό επίσης δεν συνέβη ποτέ. Οπως ακριβώς στο μύθο του Σίσυφου η ελληνική ”πολιορκημένη” κυβέρνηση σήκωνε το βράχο της λιτότητας μέχρι τον λόφο, από τρίμηνο σε τρίμηνο μόνο και μόνο για να τον δεί να πέφτει πάλι κάτω. Αλλά φαίνεται πως δεν έχουν μάθει ακόμη από τα λάθη τους. Τώρα έχουν υποσχεθεί στους Ελληνες ότι η ανάπτυξη θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2014”.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή για την κόλαση που ζει στην Ελλάδα η μεσαία τάξη.
”Ο μέσος Ελληνας -ο οποίος είναι ένας σύγχρονος Σίσυφος- προσπαθεί να επιβιώσει σε μια χώρα η οποία βρίσκεται μέσα στη χειρότερη κρίση που έχει δημιουργηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε