Σάββατο, 15 Ιουν.
29oC Αθήνα

Οι Φινλανδοί είναι…φίλοι μας

Οι Φινλανδοί είναι…φίλοι μας

Τη χώρα μας επισκέπτεται μεθαύριο Παρασκευή ο σκληρός…Φινλανδός πρωθυπουργός, Γίρκι Κατάινεν, που θα συναντηθεί με τον ομόσταυλο του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, Αντώνη Σαμαρά. Επίθεση φιλίας προς την Αθήνα κομίζει στις βαλίτσες του ο Κατάινεν εν όψει των κρίσιμων οροσήμων της Αθήνας της εξόδου στις αγορές και της διευθέτησης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Την Αθήνα επισκέπτεται μεθαύριο Παρασκευή για συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Φινλανδός ομόλογος του, Γίρκι Κατάινεν. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του Φινλανδικού τύπου, ο κύριος Κατάινεν θα επιχειρήσει να αλλάξει…τα στερεότυπα, που έχουν παγιωθεί στην ελληνική κοινή γνώμη αλλά και την πολιτική ελίτ, ότι το Ελσίνκι υπήρξε κατά τα χρόνια της οξείας ελληνικής οικονομικής κρίσης ένας μάλλον δύσπιστος και καχύποπτος σύμμαχος.

Να καταρρίψει τη γενικευμένη αίσθηση των Ελλήνων ότι οι Φινλανδοί αντιμετώπισαν με αυστηρότητα το λιγοτερο τις Ελληνικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, θα επιχειρήσει ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γίρκι Κατάινεν, που επισκέπεται τη χώρα μας την Παρασκευη

Δεν είναι τυχαία, εξάλλου τα ευρήματα του ευρωβαρόμετρου, που καταδεικνύουν ότι η ελληνική κοινή γνώμη αξιολογεί τις κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Ολλανδίας πιο αρνητικά ακόμη και από αυτήν της Γερμανίας. Τα συγκεκριμένα αισθήματα έχει τροφοδοτήσει η στάση της Φινλανδικής κυβέρνησης όταν επανειλημμένως έχει ταχθεί κατά των Ευρωπαικών προγραμμάτων διάσωσης προς τη χώρα μας, ενώ ακόμη προξενεί αλγεινές εντυπώσεις η εμμονή του Ελσίνκι να ζητά εγγυήσεις για την παροχή της ευρωπαικής χρηματοδότησης προς την Αθήνα.

Δυσάρεστο, εξάλλου, ήταν και το πέρασμα του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από το Ελσίνκι, ακριβώς τρία χρόνια πριν, όταν μεταξύ άλλων είχε συναντηθεί με την ομόλογο του, Μαρί Κιβινιέμι. Όπως, είχε εκμυστηρευθεί ο ίδιος σε στενούς του συνεργάτες, τον είχε ξενίσει, το…εχθρικό κλίμα, που αντιμετώπισε από την Φινλανδική ηγεσία, σε μία περίοδο, που ωρίμαζε το κλίμα για ένα δεύτερο δάνειο του Μηχανισμού προς τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Άδωνις σε τρόικα: Χαθήκαμε ρε παιδιά, μας λείψατε!

Άγριο κράξιμο Guardian στη Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

“Αμετακίνητος” ο Στουρνάρας λόγω Σόιμπλε – Βέτο του Γερμανού σε ενδεχόμενη μετακίνηση λόγω ανασχηματισμού

Κ. Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ: Είπα στην Τρόικα ότι δεν θα δεχτούμε άλλες απολύσεις από το 2015

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε