Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οι νέες πολιτικές περιπέτειες του Ανδρέα Παπαδόπουλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Από “σωματοφύλακας” του Φώτη Κουβέλη , ο πρώην πλέον εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, βλέπει ακόμη και την πόρτα εξόδου από το κόμμα, εξ αιτίας των πολιτικών του διαφωνιών με την ηγεσία.

“Ξένο σώμα” είναι πλέον για τη ΔΗΜΑΡ ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος σταθμίζει με προσοχή όλα τα δεδομένα, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον. Την προσεχή Παρασκευή, εξάλλου, παραμονή της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με τη νέα της σύνθεση, η “ομάδα Λυκούδη”, στην οποία μετέχει και ο κύριος Παπαδόπουλος, θα διερευνήσει τα επόμενα πολιτικά της βήματα, καθώς διαφωνεί με τον στρατηγικό προσανατολισμό της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ακόμη και σε εκλόγικη θέση στο ευρωψηδόλτιο των “58” τοποθετούν πληροφορίες τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, που οδηγείται σε βελούδινο διαζύγιο με τη ΔΗΜΑΡ στο φόντο των αγεφύρωτων πλέον διαφορών του με την ηγεσία του κόμματος

Η “πρόσδεση” του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο άρμα των “58” τον έχει απομακρύνει ψυχολογικά και πολιτικά από τον Φώτη Κουβέλη, ωστόσο, η συγκεκριμένη πολιτική στάση δεν αποτελεί την αιτία του κυοφορούμενου πολιτικού του διαζυγίου με την Αγίου Κωνσταντίνου. Η πρώτη σοβαρή ρωγμή στις σχέσεις των δύο ανδρών διαπιστώθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο και στο τρικυμιώδες 15μερο, που ακολούθησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, που κατέληξε με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα, απόφαση με την οποία διεφώνησε τότε και μάλιστα δημοσίως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΔΗΜΑΡ ήταν η παρουσία του κυρίου Παπαδόπουλου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση των “58” στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα που η Αγίου Κωνσταντίνου δρομολογούσε τη συγκρότηση του λεγόμενου “τρίτου πόλου” σε αντίθετο δρόμο από τους “58”.

Η μετεωρική άνοδος του Ανδρέα Παπαδόπουλου στην κομματική ιεραρχία της ΔΗΜΑΡ είχε στοχοποιηθεί από μερίδα στελεχών, ιδιαίτερων των “πρεσβυτέρων”, που τον κατηγορούσαν εμμέσως πλην σαφώς ως… ελλιποβαρή και ότι δε μπορεί να διευθύνει την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. Πυρά για “δεξιόστροφο” προσανατολισμό δέχθηκε και για τη σχέση του με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εξάλλου, υιοθέτησε ασμένως την πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, γεγονός, που τον κατέστησε ακόμη πιο αντιδημοφιλή στο εσωτερικό του κόμματος.

Έντονη, πάντως, είναι η φημολογία, που αναπτύσσεται για το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Παπαδόπουλου. Το γεγονός, ότι στηρίζει δημοσίως το εγχείρημα των “58” για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς ενισχύει την εκδοχή να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, ενσαρκώνοντας τις αντικειμενικές στοχεύσεις για ανανέωση και διεύρυνση, που αναζητούνται εναγωνίως. Οι σχέσεις του, άλλωστε, με την ηγεσία αλλά και το στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ είναι σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι, που αυξάνει την προσωπική του διείσδυση στο συγκεκριμένο χώρο.

Διαβάστε επίσης

Τριπλές εκλογές τον Μάιο; – Το χαρτί του αιφνιδιασμού ίσως παίξει ο Σαμαράς

Το “φάντασμα” των εκλογών στοιχειώνει το Μαξίμου

Με το ένα μάτι στις κάλπες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Η τρόικα θέλει να δεσμεύσει και τον ΣΥΡΙΖΑ – Πως οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση φέρνουν πρόωρες εκλογές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε