Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Οι προτάσεις του Καμίνη για την Αθήνα – Μιλά για γενναία μείωση των δημοτικών τελών

Οι προτάσεις του Καμίνη για την Αθήνα – Μιλά για γενναία μείωση των δημοτικών τελών

Την προγραμματική του πρόταση για μια νέα θητεία στον δήμο Αθηναίων παρουσίασε ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κατέρχεται στην εκλογική μάχη με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη». Στην πολυσέλιδη πρότασή του για την «Αθήνα του 2020» αναλύονται οι πυλώνες του πολιτικού του σχεδιασμού, για μια Αθήνα που προσδοκά να αποτελέσει, όπως είπε, “αιχμή ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανατροπή της κρίσης”. 

Βασικό πυλώνα της πολιτικής του πρότασης αποτελεί η ολοκλήρωση της διοικητικής ανασυγκρότησης, με εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού για όλες τις υπηρεσίες.

Ο κ. Καμίνης διεμήνυσε πως εφόσον επανεκλεγεί, θα προχωρήσει σε «γενναία» μείωση των δημοτικών τελών με τη δημιουργία νέων, δικαιότερων κλιμάκων δημοτικών τελών και την απαλλαγή από τέλη «όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη». Επίσης, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει ανάρτηση του Περιουσιολογίου του δήμου στο διαδίκτυο, ώστε να μην μπορεί κανένας να επιβουλεύεται την περιουσία του.

Επίσης έθεσε ως προτεραιότητα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, με την ολοκλήρωση του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, την αναβάθμιση της Τεχνόπολης, τη λειτουργία νέων πολιτιστικών και αθλητικών χώρων και την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού της πρωτεύουσας.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, τόνισε ότι τα σχολεία ανοίγουν τις πόρτες τους στις τοπικές κοινωνίες με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, ενώ υπογράμμισε ότι προχωρά η διαχείριση των απορριμμάτων, με πρώτο βήμα τη λειτουργία του νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης που συνεπάγεται, όπως διευκρίνισε, μείωση του κόστους λειτουργίας και αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Τέλος, ιδαίτερη αναφορά έκανε στην αφαίρεση των αδειών λειτουργίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που καταλαμβάνουν αυθαιρέτως δημόσιους χώρους, στη δημιουργία υποδομών στήριξης νέων επιχειρήσεων και στην προώθηση ανάδειξη της Αθήνας σε κεντρικό τουριστικό προορισμό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν θέλει το τέμενος στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος;

“Γκολ” Σπηλιωτόπουλου με Βαζέχα – Υποψήφιος στην Αθήνα ο “Χρήστος”

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του Γ.Σακελλαρίδη – “Ο Καμίνης ακόλουθος των χειρότερων κυβερνήσεων”

Oι άλλοι 11 υποψήφιοι του Ποταμιού – Ανάμεσά τους ο Βασίλης Δοσούλας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε