Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

– Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τις 09:30
– Σχεδόν στις 10:00 έφτασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος
– Στις 11:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου
– Μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία
– Την Παρασκευή διαλύεται η Βουλή της… μιας μέρας και ξεκινά επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος

Περάστε, ορκιστείτε… τελειώσατε! Η διαδικασία της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου διήρκεσε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά. Ακολούθησαν οι υπογραφές και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!

Και αφού όλα τελείωσαν, τα μέλη της νέας κυβέρνησης αναχώρησαν με τα πόδια από το Προεδρικό Μέγαρο για τη Βουλή, όπου θα παραστούν στην ορκωμοσία των βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου.


Μετά, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν… τελετές παράδοσης παραλαβής των υπουργείων!

Βέβαια, στη διάρκεια της σύντομης θητείας τους δεν τους επιτρέπεται να πάρουν καμία κρίσιμη απόφαση. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προετοιμάσουν τη χώρα για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου.

Οι αρχηγοί των κομμάτων αποδείχθηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων. Δε μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε και για το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάμβανε καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Και έτσι φτάσαμε σε αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα, στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είχαν διάθεση για γελάκια όμως. Είχαν διάθεση να σχολιάσουν τη μη παρουσία της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αλλά ως εκεί. Μοιραία, η χώρα θα μείνει στο κενό για τουλάχιστον άλλες 30 μέρες.

Από νωρίς ήταν όλα έτοιμα στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ξενύχτησε για να σχηματίσει την κυβέρνηση του, τη δεύτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας. Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα. 16 υπουργοί, ονόματα έκπληξη. Διαβάστε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης – Ποιοι είναι οι 16 υπουργοί που θα οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Παπαρήγα για Μιχαλολιάκο: “Εντάξει είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω”

Α.Παπαρήγα: “Με συγχωρείτε! Ο κ.Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσων ετών είναι;”

Πως κατέληξαν στον Πικραμμένο – Όλα τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

 

Η νεα Βουλή με μια ματιά – Όλο το διαδικαστικό της ορκωμοσίας – Η δύναμη των κομμάτων

Το αστείο που είπε ο Π.Πικραμμένος στον Κ.Παπούλια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε