Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Όχι σε μια αντιφασιστική σούπα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο “συνταγματικό” και “δημοκρατικό” τόξο ως συμπλήρωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας”.

Η συγκεκριμένη παράγραφος σε άρθρο που φέρει τη υπογραφή “Σχολιαστής” και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ISKRA.GR που εκφράζει και απηχεί τις απόψεις της “Αριστερής Πλατφόρμας” (Π. Λαφαζάνης-Α. Νταβανέλος), δηλαδή σχεδόν το 30% του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπωνει με τον καλύτερο τρόπο τις διαφορερικές προσεγγίσεις και διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του κόμματος έναντι του «συνταγματικού τόξου”.

Τονίζεται μάλιστα ότι “η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το “καλό” έναντι του “κακού” αστικό στρατόπεδο” και επισημαίνεται ότι “η Αριστερά στο νέο σύνθετο πολιτικό περιβάλλον δεν πρέπει να χαθεί στη γενική “σύγχυση” ούτε να παρασυρθεί εμμέσως και στην πράξη, από την πίσω πόρτα, σε μια γενική “αντιφασιστική” σούπα που θα εκτείνεται από την Αριστερά και θα φθάνει ως την “καλή” ΝΔ, μέσω της οποίας η Αριστερά θα γίνεται σταδιακά όμηρος ενός αστικού σχεδιασμού για τη διαιώνιση των μνημονίων με την αλλαγή της μορφής τους”.

Διαβάστε επίσης:
Ελλάδα η Βαϊμάρη της Ευρώπης – Ένα κείμενο για τις αιτίες ανόδου του φασισμού

Σκουρλέτης: στη ΝΔ “φλερτάρουν” με ακροδεξιές απόψεις

Γ. Παπανδρέου – Β. Βενιζέλος… δυο ξένοι στην ίδια πόλη!

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Να αφαιρεθεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Προεδρία

Βενιζέλος: η συνεργασία με Κύπρο και Αίγυπτο δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε