Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ: “Ακόμη ασχολούνται με τη συμφωνία της Βάρκιζας”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – για ποινικοποίηση της Κεντροαριστεράς και διαμόρφωση ψυχροπολεμικού κλίματος κατηγορεί την Κουμουνδούρου η Χαριλάου Τρικούπη – “εξαφάνισαν από το κείμενο συμπερασμάτων τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια” σχολιάζουν δηκτικά στο ΠΑΣΟΚ.

Επικριτικά βέλη κατά της πολιτικής στρατηγικής, που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που αφορούσε στις συμμαχίες, που προτίθεται να συνάψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ διακρίνοντας πως η “πολυδιαφημισμένη κεντροαριστερή στροφή του κυρίου Τσίπρα ήταν ψευδεπίγραφη, παραπλανητική και υποκριτική”.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως κηρύσσει τον ανένδοτο κατά της Κεντροαριστεράς τονίζοντας στα συμπεράσματα της Κεντρικής Επιτροπής πως “η αντιμετώπιση της κεντροαριστερής ανασύστασης είναι κεντρικό πρωτεύον καθήκον για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ηγεμονικό ρόλο”. Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να επιστρατεύει έναν διχαστικό – εμφυλιοπολεμικό κλίμα, κακέκτυπο ταξικής ανάλυσης της δεκαετίας του 1950.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, η αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται, με την ηγεσία του να επαναφέρει τα περί ακύρωσης των μνημονίων και τα περί κατάργησης διεθνών επενδυτικών συμφωνιών της χώρας προχωρώντας σε λαικίστικές πλειοδοσίες για επαναπροσλήψεις και αυξήσεις δημοσίων δαπανών.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως από το κείμενο συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει η δέσμευση Τσίπρα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια: “Προφανώς η θέση του αυτή δεν «πέρασε» από την ΚΕ. Ισως γιατί κάποιοι κατάλαβαν πως η λασπη δεν τους βοηθά καθώς υπέστησαν δεινή ήττα σε όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις ενώ επι της ουσίας έχουν αποδεχθεί ( ψηφίζοντας ´´παρών ´´ στη τελευταία ρυθμιση του Απριλίου 2014 που παραπεμπει ρητά στη ρύθμιση του 2010 ) το νόμο του 2010 ,το μόνο που θωρακίζει τα συμφέροντα του δημοσίου”, αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Επιχείρηση κατεβάζουμε διακόπτες στην κυβέρνηση

Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Αγρια κόντρα Λαφαζάνη – Βλάχου – Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα 12 προαπαιτούμενα της τρόικας “τσουρουφλίζουν” Σαμαρά – Βενιζέλο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε