Πολιτική

Πανούσης σε Κουβέλη: Ο ηγέτης δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται

Η σφοδρή προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα του κόμματος από τον βουλευτή Γιάννη Πανούση κυριαρχεί μέχρι τώρα, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε ευθέως τον Φώτη Κουβέλη ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει η ΔΗΜΑΡ. Τόνισε, χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός διαλέγει τη μοίρα του και δεν τη βάζει σε ψηφοφορία για να παρασύρει όλο το κόμμα. Φώτη, εσύ το διάλεξες με την επιλογή σου» είπε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: «Ο ηγέτης όταν λέει “παρατούμαι”, φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε και στα όσα γράφονται και λέγονται ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας γι’ αυτό ευθέως στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. «Στα “παπαγαλάκια” της Αγίου Κωνσταντίνου έχω να πω ότι μετά τη ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης δεν εφείσθη σκληρής κριτικής και για τη γενικότερη πολιτική που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι εμφανίστηκε ως συναλλασσόμενη Αριστερά του 4-2-1 και πώς διακατέχεται από κουλτούρα αρχηγισμού και ηθική πολιτικής νομενκλατούρας.

Οι υπόλοιποι, μέχρι το μεσημέρι, ομιλητές, στελέχη από την περιφέρεια και την Αττική, εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του κόμματος, διατυπώνοντας απόψεις είτε αυτόνομης παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, όπως εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή του ομιλία, είτε να αναζητηθεί πλαίσιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αήθης επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είσαι ξεφτιλισμένη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι συνεχάρη την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο Κυρανάκη για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και αυτός αντέδρασε με χυδαίους χαρακτηρισμούς
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
40
«Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις» - Οι πέντε άξονες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος, λόγω της κλιματικής κρίσης, σε όλες τις χώρες της Μεσογείου
Μόρνος 35
Μαρινάκης για το μπλόκο στην Σύρο σε ισραηλινούς τουρίστες: Είναι εξοργιστικό – Ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός στην Ελλάδα
«Υπάρχει διάταξη ξεκάθαρη στον αντιρατσιστικό νόμο, η οποία περιγράφει κάποιες πράξεις όταν στρέφονται κάποιοι κατά πολιτών, λόγω των διαφόρων χαρακτηριστικών ή ταυτοτικών ζητημάτων τα οποία τα προστατεύει ο νόμος»
Συρος
51
Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Η παραίτηση Λαμπρόπουλου που άναψε φωτιές
Στις 18 Ιουλίου, ο Λάμπρος  Αντωνόπουλος πήρε την απόφαση, χωρίς να έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στείλει  επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφοντας πάνω από 15.000 ευρώ που είχε εισπράξει, επικαλούμενος λόγους «ευθιξίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης