Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Παπανδρέου και Ποτάμι βάζουν “φωτιά” σε κυβέρνηση και κεντροαριστερά

Παπανδρέου και Ποτάμι βάζουν “φωτιά” σε κυβέρνηση και κεντροαριστερά

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο χώρο της κεντροαριστεράς τις τελευταίες μέρες αφενός εξαιτίας της ίδρυσης του νέου κόμματος “Το Ποτάμι” και αφετέρου λόγω της επίσημης πλέον ρήξης του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του σχεδίου με την κωδική ονομασία “Ελιά” με τις ευλογίες του…”αρχιερέα” της κεντροαριστεράς Κώστα Σημίτη.

Τα δύο αυτά γεγονότα ήδη προκαλούν μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς

– το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί και θεωρεί ότι υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ
– ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ βλέπουν τα σχέδια τους για νίκη στις εκλογές και ανασυγκρότησης του “τρίτου πόλου” κεντροαριστεράς αντίστοιχα να “θολώνουν” με αφορμή κυρίως την επανεμφάνιση Παπανδρέου και το κόμμα Θεοδωράκη δευτερευόντως.

Ήδη σε πασοκικούς κύκλους η 8η Μαρτίου 2014 χαρακτηρίζεται ως το “κύκνειο άσμα” του ΠΑΣΟΚ με τη μορφή του που το ξέραμε, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και ιδεολογικοπολιτικά, αφού πλέον αποτελεί μία από τις συνιστώσες της “Ελιάς” μαζί με τα πασοκογενή κόμματα και κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, του Ηλία Μόσιαλου, των “58” κ.α.

Χαρακτηριστικό πλέον της επίσημης πια “διάσπασης” του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από την εναρκτήρια συνδιάσκεψη της “Ελιάς” απουσίαζαν εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι «παπανδρεϊκοί» Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και οι υπουργοί Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κ.α.

Απόντες επίσης ήταν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Δημήτρη Ρέππα ως τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ η Ντίνα Λάζαρη, χρόνια στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει την ιδιότητα του “κορυφαίου στελέχους” έγραψε στο facebook “Με ρωτάνε αν θα πάω στη «Συνδιάσκεψη». Ασφαλώς ΟΧΙ! Πέρασε ο καιρός που μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Οι τακτικισμοί, τα αδειάσματα, οι ευκαιριακές συμφωνίες στρατηγών χωρίς στρατούς, το μπαλαμούτι, τα στημένα photo opportunities, η προσχηματική ενότητα, οι μαϊμουδιές, οι παράγκες και τα παραπήγματα οδηγούν στην εξαΰλωση. Δε με εκφράζουν και με βρίσκουν κάθετα αντίθετη. Θλίβομαι…»

Να σημειωθεί ότι στη Κουμουνδούρου και στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθεί πλέον τον δικό του δρόμο και προβλέπουν αναδιάταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς και ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα πολιτικοί παρατηρητές και αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εν ευθέτω χρόνο και αναλόγως του αποτελέσματος στις ευρωεκλογές ή τις εθνικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου να επανέλθει στα ηνία του ΠΑΣΟΚ ή να ιδρύσει το “νέο ΠΑΣΟΚ” της μεταμνημονιακής εποχής!

Διαβάστε

Πάγκαλος: Ηλίθιοι αυτοί που δεν με κάλεσαν στην Ελιά – Λαϊκίστικος ο λόγος του Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το λογότυπο της “Ελιάς” – ΦΩΤΟ

Λοβέρδος: Ο λαϊκισμός πρέπει να χρεοκοπήσει στην αντιπολίτευση

Βενιζέλος: “Φαρμάκι” για Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ – “Όχι χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές”

Η ιδρυτική διακήρυξη της “Ελιάς” – Ούτε μια αναφορά στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Παπανδρέου “σνομπάρει” την Ελιά και “καρφώνει” με το γάντι τον Βενιζέλο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε