Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης – Φεύγει οριστικά από την ΔΗΜΑΡ;

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης – Φεύγει οριστικά από την ΔΗΜΑΡ;

– Ο κ. Κουβέλης δεν αποκλείει να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ
– Εσωκομματικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν για πολιτικό ελιγμό λέγοντας ότι πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αφού ελέγχει πλήρως την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
– Όλο το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη

Ήταν λίγο πριν τις τρείς το μεσημέρι, όταν μια ανακοίνωση από την ΔΗΜΑΡ έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Είχε τίτλο: Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Σε αυτή, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωνε ότι υποβάλλει την παραίτησή του στα όργανα του κόμματος και αυτά, θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.

Ο κ. Κουβέλης στην δήλωσή του φαινόταν να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου.

Η δήλωση Κουβέλη

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.»

Κίνηση πολιτικού ελιγμού;

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ, εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσο εννοεί όσα λέει ο υπο παραίτηση πλεον Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Πολλοί, του καταλογίζουν υστεροβουλία και κάνουν λόγο για κίνηση ελιγμού εκ μέρους του.
Λένε επίσης, ότι στις 7 Ιουνίου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, την οποία ελέγχει, ο κ. Κουβέλης όχι μόνο δεν θα παραιτηθεί αλλά θα του ζητηθεί να παραμείνει επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν από την ΔΗΜΑΡ σε κόμματα “συγγενή” προς εκείνη, όπως η Ελιά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προχωρά σε μια θεαματική κίνηση προκειμένου να του ζητηθεί να μείνει, λένε επίσης και τονίζουν: «Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης ακόμα και σήμερα όταν ερωτάται από συνεργάτες του αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη Προεδρία της ΔΗΜΑΡ, απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα…

Ωστόσο, σε πρώτη ανάγνωση η κίνηση του κ. Κουβέλη να δηλώσει ότι τελεί υπο παραίτηση θεωρείται από κάποιους ως γενναία πολιτική απόφαση που σπάνια απαντάται τουλάχιστον επι ελληνικού εδάφους….

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης!

Της… Ελιάς γίνεται στη ΔΗΜΑΡ – Θέμα χρόνου η παραίτηση Κουβέλη

Ο Ψαριανός ζητά την παραίτηση Κουβέλη: Να με ακούσει και ο Φώτης και η Φωτεινή

Καραμανλής ή Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αγριεύει το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ – Κρίσιμη ημέρα η Παρασκευή

Πάγκαλος reloaded! Να φύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν απόσυρση – Αν φύγει ο Βενιζέλος μπορεί να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ!

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΔΗΜΑΡ! Ψαριανός κατά Κουβέλη και συνεργατών του! Αιχμές ακόμα και για εμπλοκή της συζύγου του στην διαχείριση του κόμματος

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε