Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πεδίο μάχης η Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα – Αποχώρησε προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ

Πεδίο μάχης η Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα – Αποχώρησε προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ

– Ξανάρχισε η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιοΠατήστε εδώ για να τη δείτε ζωντανά
– Τσίπρας: Δεν αναγνωρίζουμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και αποχωρούμε
– Θα επιστρέψει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία
– Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Α. Τσίπρα
-Δείτε σε video την πρόταση δυσπιστίας από τον Α. Τσίπρα και την απάντηση του υπουργού Επικρατείας

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Βουλή μετά τον αιφνιδιασμό από τον Α. Τσίπρα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αναπάντεχα πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, που όμοια της δεν υπάρχει ακόμα και στη καυτή εποχή του Μνημονίου, η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση μομφής και ξανάρχισε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εαν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις τα μεσάνυχτα.

Ο Α. Τσίπρας μετά την ανακοίνωση της απόρριψης της πρότασης μομφής κατήγγειλε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και αμέσως μετά αποχώρησε από τη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται εφόσον κατατεθεί η πρόταση, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.

Σύμφωνα με το 142 διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και λίγη ώρα μετά, στις πέντε και μισή απόψε, ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Πριν λίγο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε