Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Κι άλλη συνάντηση αργότερα με την τρόικα – Στο Μαξίμου ο Σαμαράς

Πλειστηριασμοί: Κι άλλη συνάντηση αργότερα με την τρόικα – Στο Μαξίμου ο Σαμαράς

Νεα συνάντηση θα γίνει αργότερα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με τους επικεφαλής της τρόικας για τους πλειστηριασμούς. Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 υπήρξε μεν πρόοδος αλλά όχι και οριστική συμφωνία.

“Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ”, είπε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος οι οποίοι παρέθεσαν στοιχεία για τις επιπτώσεις των εναλλακτικών σεναρίων που συζητώνται στο τραπεζικό σύστημα.

Η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς θα επαναληφθεί, όταν ολοκληρωθεί η αντίστοιχη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ματαίωση του ταξιδιού του στο Μπακού, λόγω βλάβης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει για το 2014 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα κριτήρια για την παράταση του καθεστώτος αναστολής. Έχει συμφωνηθεί η διατήρηση του «νόμου Κατσέλη» καθώς και η εφαρμογή μόνιμου συστήματος εξωδικαστικής διαμεσολάβησης από το 2015 με βάση το Ιρλανδικό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χατζηδάκης – τρόικα για πλειστηριασμούς part 4

Χατζηδάκης: συμφωνήσαμε στα 2/3 για τους πλειστηριασμούς με την τρόικα

Συμφωνία για τα ΕΑΣ και εκταμίευση της δόσης – Στον αέρα όλα τα υπόλοιπα – Μέτρα 1,2 δισ. θέλει η τρόικα

Έπεσε σε τοίχο η συμφωνία για τους πλειστηριασμούς – Άκαρπη και η 3η συνάντηση Χατζηδάκη – τρόικας – Μία “ανάσα” από τη συμφωνία για τα ΕΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε