Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ποιά μέλη του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στη νέα κυβέρνηση

Ποιά μέλη του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στη νέα κυβέρνηση

Δώδεκα είναι τα πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και πλέον είναι μέλη της νέας κυβέρνησης.

Δώδεκα μέλη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον στο κυβερνητικό σχήμα και κάποια από αυτά μάλιστα αναλαμβάνουν κρίσιμους τομείς της πολιτικής που τις επόμενες ημέρες θα είναι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Φυσικά πρώτος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος πλέον είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργείο Εξωτερικών. Στη θέση τους παραμένουν οι υπουργοί Δ. Κούρκουλας και ο κ. Τσαυτάρης.

Στο ΠΑΣΟΚ χρεώνεται και ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Παντελής Καψής.

Πρώτη είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα υπουργείο “καυτή πατάτα” μιας και η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει ουσιαστικά παγώσει, ενώ οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι από τα γνωστά κεντρικά αιτήματα των επικεφαλής της τρόικας.

Ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη Λακωνία ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος έχοντας ως επικεφαλής του υπουργείου τον κ. Μιχελάκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι του κ. Βενιζέλου, η κα Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στο πλευρό του κ. Αβραμόπουλος.

Ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένας από τα δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνει επικεφαλής υπουργείο. Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και Δικτύων, ενώ και ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ως επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το μέλος του ΠΑΣΟΚ και ξάδελφος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Συμεών Κεδίκογλου αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, στην κυβέρνηση εισέρχεται και το μέλος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρολου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας δικομματικής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

‘Ανοιγμα στους Καραμανλικούς από τον Σαμαρά!

Εμπλοκή την τελευταία στιγμή πριν τον ανασχηματισμό – Πρόβλημα με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Δ. Αβραμόπουλο

Οι αλλαγές στα υπουργεία που ενδιαφέρουν την Εκκλησία

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε