Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Πόλεμος” ΠΑΣΟΚ – Δούρου για τις δηλώσεις της για τα σκουπίδια…

“Πόλεμος” ΠΑΣΟΚ – Δούρου για τις δηλώσεις της για τα σκουπίδια…

Τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ρένας Δούρου, η οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός”.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του “ΣΚΑΪ”, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη Βουλή για να διεκδικήσει την περιφέρεια, αφήνοντας να εννοηθεί η τακτική αυτή σχετίζεται και με τους όρους διεξαγωγής των εκλογών και τονίζοντας πως για εκείνη και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, κ. Αθ. Παφίλη υπάρχει και η παράμετρος της καταβολής μεγάλου μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος ή δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπογράμμισε δε πως η διεκδίκηση της περιφέρειας δεν σημαίνει απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση “είναι η κεντρική πολιτική σκηνή”.

Οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ

“Στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Η κα Δούρου όμως επιμένει να τους διαχωρίζει. Οι “αντιμνημονιακοί”, όπως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους “μνημονιακούς” γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν. Είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

“Οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με την πολιτική του μνημονίου, από τη μια απολύουν δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στους Δήμους δυσχεραίνοντας την αποκομιδή και από την άλλη υποστηρίζουν την πολιτική των εργολάβων στην ακριβή διαχείριση των απορριμμάτων, όπως γίνεται με το Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής αντί της ορθολογικής διαχείρισης με ανακύκλωση, που έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των αγροτών

Δημοσκόπηση της Marc για το Newsit για την Περιφέρεια Αττικής: Ισχυρή υποψηφιότητα ο Παχατουρίδης – Κρατάει ο Σγουρός – Από χαμηλά ξεκινάει η Δούρου

“Κλείδωσαν” οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Υποφήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γ. Σακελλαρίδης – Η Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε