Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πόλεμος στη ΝΔ για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια – Στα… όπλα ο Τζιτζικώστας που θέλει να κατέβει ανεξάρτητος!

Πόλεμος στη ΝΔ για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια – Στα… όπλα ο Τζιτζικώστας που θέλει να κατέβει ανεξάρτητος!

– Η Νέα Δημοκρατία θέλει τον Γιάννη Ιωαννίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
– Αντάρτικο από Τζιτζικώστα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του
– Ποιοι υπογράφουν το κείμενο τις υποψηφιότητάς του
– Π. Ψωμιάδης: “Έγω είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι”

Κακός χαμός γίνεται στη Νέα Δημοκρατία για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ετοιμάζεται να κατέβει ως ανεξάρτητος.

  Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κάλεσαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα και του ζήτησαν να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στη θέση του θα κατέβει ο Γιάννης Ιωαννίδης, και εκείνος θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, λόγω του έντονου “φλερτ” που είχε ο Τζιτζικώστας με τον Καμμένο.

“Μαλλιά κουβάρια” η Νέα Δημοκρατία για τις υποψηφιότητες

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και ανακοίνωσε κανονικά την υποψηφιότητά του. Σε ανακοίνωση με τίτλο:”ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία”, αναφέρει:

“Στόχος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Έχουμε την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε και την ικανότητα να το πετύχουμε. Καταθέτω σήμερα και επίσημα, την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό: Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία” αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

“Η Αλληλεγγύη είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρόταση για το μέλλον της Περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Για να πετύχουμε όλα αυτά που αξίζουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας” προσθέτει.

Για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, υπογραμμίζει: “Θέλουμε όχι απλώς να εδραιώσουμε, αλλά να ισχυροποιήσουμε την Περιφερειακή Διοίκηση και νοοτροπία. Να πετύχουμε την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές στην Κεντρική Μακεδονία. Να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ και να αξιοποιήσουμε τους πόρους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της αγροτικής μας οικονομίας. Να αναθερμάνουμε την τοπική μας οικονομία, να αναχαιτίσουμε την ανεργία, να δώσουμε προοπτική στην κοινωνία μας”.

Ποιοι στηρίζουν τον Τζιτζικώστα

Το κείμενο της υποψηφιότητας του Α. Τζιτζικώστα υπογράφουν οι παρακάτω Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Αθηνά Αηδόνα-Αθανασιάδου, Βασίλειος Ανατολίτης, Θεοχάρης Αποστολίδης, Ευτέρπη Βασιλείου, Ανδρέας Βεργίδης, Ιωάννης Γιώργος, Χρήστος Γκουντενούδης, Δημήτριος Ευθυμιάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Αλέξανδρος Θάνος, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Παύλος Θωμαΐδης, Γεώργιος Καγιάς, Κωνσταντίνος Καλαΐτζίδης, Βασίλειος Κανάκας, Μαρία Καράμπελα, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, Χριστίνα Κελεσίδου, Κωνσταντίνος Κούης, Στυλιανή- Ζωή Μακραντωνάκη, Νίκος Μακρίδης, Σοφία μαυρίδου, Αθανάσιος Μασλαρινός, Δημήτριος Μήτσιου, Αντώνιος Μπαμιατζής, Αθανάσιος Μπασδάνης, Γεωργία Μπατσάρα, Ιωάννης Μωυσιάδης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, Ιωάννης Παγώνης, Κωνσταντίνος Πάλλας, Απόστολος Παπαιωάννου, Θεοφάνης Παπάς, Ανθούλα Πορφυριάδου, Ευστάθιος Σαρηγιαννίδης, Χαράλαμπος Σαρόγλου, Νικόλαος Σφελινιώτης, Χρήστος Τερζανίδης, βασίλειος Τουλίκας, Ιωάννα Τζάκη, Δημήτριος Τζηρίτης, Μιχαήλ Τζόλλας, Γεώργιος Τσαμασλής, Δημήτριος Τσιμήτρης, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Ελένη Φύκα.

Π. Ψωμιάδης: “Είχα χτυπήσει το καμπανάκι…”

Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επεσήμανε:
“Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως Αρχηγός της Παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ’ όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ’ όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ν.Δ. δεν θα αναμειχθεί στο ζήτημα, διότι δεν υιοθετεί τη λογική των χρισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Αριδαία!

Τζιτζικώστας: Δε μπορεί να γίνει παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής

Ο Τζιτζικώστας ξαναμίλησε!

Παρέλαση χωρίς κόσμο και χωρίς πολιτικούς! Ο Τζιτζικώστας έβαλε μπουρλότο στην φετεινή επέτειο

Τζιτζικώστας: Έκανα λάθος – Καμία σχέση ΠΑΣΟΚ με Χρυσή Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε