Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πολίτες βαθμολογούν τους υπουργούς

Πολίτες βαθμολογούν τους υπουργούς

Θέλετε κι εσείς να πάρετε… μπλοκάκι, όπως είχαν κάποτε οι καθηγητές, και να αρχίσετε να βάζετε βαθμούς προόδου σε υπουργούς; Να η ευκαιρία σας!

Μόνο που θα το κάνετε μέσω διαδικτύου και δε θα βάζετε… ακριβώς βαθμούς.

Μέσω διαδικτύου, πολίτες αναλαμβάνουν δράση και υπόσχονται να μην αφήσουν τα μέλη της κυβέρνησης σε… χλωρό κλαρί. Με την καλή έννοια πάντα! Η εθελοντική ομάδα «Εμείς οι πολίτες» θα έχει στόχο να συγκεντρώνει καταγγελίες, να ελέγχει αν είναι αξιόπιστες κι αν είναι, να ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό για να λύσει τα… κακώς κείμενα.

«Στην προσπάθειά μας δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπολίτευσης ή πλασματικής στήριξης των κυβερνητικών επιλογών μέσα από ωραιοποιήσεις. Υπάρχει πείσμα για την αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί μόνο αν όλοι, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, πολίτες, αλλά και οι δανειστές της χώρας μας, έχουν σαφή εικόνα της πορείας των βασικών κυβερνητικών δράσεων, θα έχουμε και συνεχείς βελτιώσεις σε οτιδήποτε παρεκκλίνει της ορθής πορείας και θα πάμε μπροστά», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Στο emeisoipolites.gr ήδη σε πρώτη φάση παρακολουθούνται μεταξύ άλλων 33 επιλεγμένες δράσεις που αφορούν τη γραφειοκρατία, την καθημερινότητα του πολίτη και τους συνταξιούχους. Εκεί όποιος θέλει μπορεί – επώνυμα ή ανώνυμα – να καταγγέλλει δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού. Στη συνέχεια, η ομάδα των εθελοντών θα ελέγχει την καταγγελία και εάν ευσταθεί θα ενημερώνεται και θα ελέγχεται ο αρμόδιος υπουργός.

«Δεν πάμε να κάνουμε τους φιλοκυβερνητικούς, ούτε να φοβίσουμε την κυβέρνηση. Θέλουμε να ξεκουνήσουμε τον κάθε υπουργό», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος, που είναι ο συντονιστής της ομάδας.

Ο Νότης Παρασκευόπουλος έχει διατελέσει συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Στην ομάδα που ξεκίνησε την προσπάθεια μετέχουν και πρώην συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Γαλάζιος” βουλευτής κατέθεσε νόμο για να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 – Τι προβλέπει για τους υπουργούς

To know us better! Ο Ιταλός πρωθυπουργός κλείνει σε μοναστήρι τους υπουργούς του!

Σαμαράς: Ποιός σας είπε ότι η Μ. Πέμπτη είναι αργία;

Μαξίμου: Ο Σαμαράς θέλει να στείλει κάποιους υπουργούς σπίτι τους

Δυσφορία για τα μάτια από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για ανασχηματισμό;

Οι υπουργοί “σνομπάρουν” τη Βουλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε