Site icon NewsIT

Politico για Εύα Καϊλή: Την ανέλαβε ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ που έπνιξε στο αίμα το Παρίσι

13.02.2023 | 18:13
Politico για Εύα Καϊλή: Την ανέλαβε ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ που έπνιξε στο αίμα το Παρίσι

epa06505056 Belgian lawyer, Sven Mary, representing Paris attacks suspect Salah Abdeslam,on the second day of the trial of Terror suspects Salah Abdeslam and Sofiane Ayari also known as Amine Choukri l in Brussels, Belgium, 08 February 2018. After the first day of trial on 07 February 2018, Abdeslam decided not to attend the court. The two defendants are charged with attempted murder over a shootout at the Rue du Dries with Brussels police in March 2016 before they were arrested following the 2015 November terror attacks in Paris, in which 130 people were killed. EPA/DIDIER LEBRY / POOL

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί το περιοδικό Politico για την Εύα Καϊλή. Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τζιχαντιστή ο οποίος έπνιξε στο αίμα το Παρίσι το 2015, ο Σβεν Μαρί ανέλαβε την υπεράσπισή της. 

Ο Σβεν Μαρί διάσημος δικηγόρος στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι θα αναλάβει την υπόθεση από τον Αντρέ Ριζόπουλο ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την κα Καϊλή. 

Και ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της κας Καϊλή αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί.

Ο Μαρί έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

πηγή: Politico.eu

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version