Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Πως ο Σαμαράς έφθασε στην επιλογή Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Ατττικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Υποψήφιος, που συνδυάζει τη μαχητική διάθεση, τη βαθιά γνώση των κοινοτικών διαδικασιών και την εμπειρία σε κεντρικές θέσεις της πολιτικής σκηνής, χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τον γαλάζιο εκλεκτό, Γιώργο Κουμουτσάκο για την Περιφέρεια Αττικής. Η άρνηση Παχατουρίδη και το διογκούμενο κίνημα των γαλάζιων Δημάρχων υπέρ του Γιάννη Σγουρού “βάρυναν” στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα πιθανότατα το ραντεβού Σαμαρά – Κουμουτσάκου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την έκπληξη έκανε τελικώς ο Αντώνης Σαμαράς λύνοντας το γόρδιο δεσμό της υποψηφιότητας της Νέας Δημοκρατίας στην πολυπληθέστερη Περιφέρειας της χώρας, καθώς την Τρίτη το βράδυ συναντήθηκε στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, ζητώντας του να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, “Η Αττική είναι μία κατ εξοχήν περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης δυνατοτήτων από την Ευρώπη. Για αυτό χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις της Ευρώπης, που να μπορεί να ξεκολλήσει ζητήματα. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι μάχιμος και στο παρελθόν είχε καταλάβει κεντρικές θέσεις στην πολιτική σκηνή. Είναι επιλογή, που δίνει ανάσα ανανέωσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος μπορεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής – δυσφορία στο πρωθυπουργικό επιτελείο για την άρνηση Παχατουρίδη.

Στην απόφαση Σαμαρά φαίνεται ότι βάρυνε το διχαστικό κλίμα, που άρχιζε να εμπεδώνεται στη γαλάζια εκλογική βάση και στο “τερέν” της Περιφέρειας Αττικής, με γαλάζιους Δημάρχους του λεκανοπεδίου, να προσδένονται ο ένας μετά τον άλλον στο άρμα του νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού. Επιπλέον, η αναβλητικότητα στην τελική απόφαση του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, προκάλεσε συν τω χρόνω τη δυσφορία του πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την επιλογή Παχατουρίδη να παραμείνει στο Περιστέρι ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την άμεση εξεύρεση γαλάζιου υποψηφίου.

Η επιλογή Κουμουτσάκου, ύστερα από αυτήν του Άρη Σπηλιωτόπουλου επιβεβαιώνει, εξάλλου, τη συνειδητή επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να διατηρήσει ανέγγιχτες τις εσωκομματικές ισορροπίες, θέτοντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου Καραμανλικά στελέχη, επιχειρώντας να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Κουμουτσάκος βρέθηκε στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου μόλις την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, στις μετρήσεις, που έχουν ήδη γίνει, δείχνει ικανός να περάσει στο δεύτερο γύρο διεκδικώντας με αξιώσεις τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Διαβάστε επίσης

“Ανάσα ανανέωσης η επιλογή του Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής”

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ

 

ΑΝΕΛ: Χαϊκάλης υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – Μεταξύ πατέρα και υιού Μελά στον Πειραιά!

 

Δημοσκόπηση της Marc για το Newsit για την Περιφέρεια Αττικής: Ισχυρή υποψηφιότητα ο Παχατουρίδης – Κρατάει ο Σγουρός – Από χαμηλά ξεκινάει η Δούρου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε