Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης;

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης;

 Η ρήση είναι γνωστή. Ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται και αν συμβεί αυτό πάντα διαψεύδονται.

 Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Σε περίπτωση που προαναγγέλλονται από μεγάλο γνωστό δημοσιογραφικό οργανισμό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν ακόμη κι αν διαψεύδονται!

Από τις αρχές Δεκεμβρίου το “Ν” έχει αποκαλύψει τις προθέσεις αλλά και τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κατεύθυνση ανασχηματισμού της κυβέρνησης με αφορμή κυρίως την έντονη κριτική που ασκείται εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της ανάγκης η κυβέρνηση να αποκτήσει ένα πιο κοινωνικό προφίλ ενόψει και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014.

Μάλιστα επειδή ναυάγησε οριστικά το σενάριο περί αξιοποίησης του κ. Στουρνάρα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ λόγω των σφοδρών εσωκομματικών αντιδράσεων από την σκληροπυρηνική πτέρυγα των “καραμανλικών” υπήρχαν δύο σενάρια για τον “τσάρο” της οικονομίας.

Το πρώτο τον έφερε διάδοχο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου και το δεύτερο διάδοχο της Μαρίας Δαμανάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα “κλείδωσε” σύμφωνα με πληροφορίες τελικά το πρώτο, καθώς η θητεία του του κ. Προβόπουλου λήγει τον Μάιο.

Στο “Βήμα της Κυριακής” χθες ο εκδότης του Σταύρος Ψυχάρης στο άρθρο του ανήγγειλε ότι επίκειται ανασχηματισμός και σήμερα ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης στο ερώτημα «ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών» είπε ότι προορίζεται ο σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, του οποίου ωστόσο το όνομα είχε εμπλακεί στη λίστα Λαγκάρντ!

Εξαιτίας μάλιστα του γεγονότος αυτού πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται τελικά να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς μπαίνουμε σε μια πολύ σοβαρή φάση πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να παραμένει αναπληρωτής.

Οι αναφορές της μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας φαίνεται να αποκάλυψαν την συζήτηση που έγινε μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου στο σαββατιάτικο ραντεβού τους περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης και γι’ αυτό το λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που επιχειρεί να διαψεύσει το θέμα του ανασχηματισμού εκφράζοντας παράλληλα τον πλήρη σεβασμό του ΠΑΣΟΚ στο θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της.

Τώρα το πότε θα γίνει ανασχηματισμός; Ουδείς γνωρίζει επακριβώς, αν και στην “πιάτσα” κυκλοφορεί έντονα η 26η Ιανουαρίου…Ημέρα Κυριακή…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε