Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου – Ποιοι είναι οι τρεις που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου – Ποιοι είναι οι τρεις που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

– Η πρωτοβουλία ήταν της ΔΗΜΑΡ με την οποία συμφώνησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ
– Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να έβγαλε από τη λίστα τα ονόματα δυο ξαδερφών του και των συζύγων τους
– Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού επί Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου
– Αρνείται τα πάντα ο πρώην υπουργός αλλά το ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 18ΣΕΛΙΔΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και τεράστιους κλυδωνισμούς προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ και όλα όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή. Μετά την αποκάλυψη ότι προκύπτει διαφοροποίηση στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, σήμανε συναγερμός σε όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στηρίζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό σπεύδει για καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θα συμβεί αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες.

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ’ αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ειναι ανιψιός του πρώην υπουργού.

Στη φωτογραφία παρακάτω είναι τα πρόσωπα των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ολλανδία όπου βρίσκεται για τις γιορτές με επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κανέναν λογαριασμό στη λίστα και πως καμία απολύτως παρέμβαση δεν έκανε ο ίδιος. Σχετικά με τους λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων ανέφερε πως εάν υπάρχουν είναι κάτι που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι αποκαλύψεις αυτές έφεραν ως άμεση αντίδραση τη διαγραφή του κ. Παπακωνσταντίνου από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα τον κατηγόρησε πως χειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο την αξιοποίηση της λίστας, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο πολιτικό ζήτημα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, περιλαμβάνοντας ένα αντίγραφο cd της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

Ο φάκελος έχει ήδη τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες – και να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της αλλοίωσης που διαπιστώνεται ότι επισυνέβη, στο περιεχόμενο της λίστας Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC, που είχε εγχειριστεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήλωση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα: “Δεν έκανα καμία παρέμβαση και δεν έχω σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα”

Τον Γ. Παπακωνσταντίνου “φωτογραφίζουν” στη λίστα Λαγκάρντ – Ονόματα συγγενών του φέρεται πως αφαιρέθηκαν από τη λίστα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε