Πολιτική

Πρόεδρος ΣΕΒ: Δεν γίνεται να κάνετε αγώνα να μην απολυθούν οι επίορκοι του Δημοσίου και να υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνεργοι!

- "Δεν βγαίνουν τα νούμερα, χρειάζονται αλλαγές"
- Η ύφεση εφέτος θα βαθύνει και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014
- "Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο", είπε ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος

Τον κίνδυνο να πληρώσει η Ελλάδα ακριβά την κυπριακή κρίση, επεσήμανε μιλώντας σε συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Η κρίση αυτή μπορεί να αφαιρέσει έως και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας μας, υποστήριξε και πρόσθεσε:

“Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Επιβάλλεται ευρύτερη και πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση του προγράμματος πέρα από το παζάρι για τα μέτρα και τη δόση. Χρειάζονται, είπε, πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη και φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος”. Επεσήμανε δε τις επιπτώσεις της λιτότητας στον κοινωνικό ιστό αλλά και την παραγωγική βάση της χώρας.

Αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές επεσήμανε ότι δεν νοείται να δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην απολυθούν λίγες χιλιάδες επίορκοι του Δημοσίου, τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.

Μιλώντας τέλος για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, επεσήμανε τον κίνδυνο διάσπασης της ΕΕ σε Βορρά και Νότο.
Κανείς στην Ευρώπη δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και αυτό από μόνο του, όπως είπε, αποτελεί παράγοντα αστάθειας. Χρειάζεται ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, πραγματική νομισματική ένωση με αμοιβαιότητα ευθυνών και δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη αρχηγών: Θα πουν όλοι ναι και θα μας στείλουν το λογαριασμό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης