Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πρόσωπο έκπληξη για την Προεδρία της Δημοκρατίας ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς – Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σε δύσκολη θέση θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιλογή προσώπου εκτιμά το Μαξίμου
– Ποντάρουν στις ψήφους ΑΝΕΛΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων Βουλευτών
– Παραμένει το στοίχημα για τη μείωση του χρέους χωρίς μέτρα το Φθινόπωρο

Μπορεί το στοίχημα να παραμένει η μείωση του χρέους χωρίς μέτρα και κυρίως η φοροελάφρυνση των πολιτών που θα αλλάξει το κλίμα αλλάζοντας και τη… διάθεση μπροστά στην κάλπη για τα κόμματα της κυβέρνησης, όμως στο Μαξίμου όλοι εκτιμούν ότι δεν θα είναι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Τα … κουκιά με μια πρώτη ματιά δεν βγαίνουν. Η κυβέρνηση διαθέτει 155 βουλευτές, λείπουν δηλαδή 25 άτομα.
Δεν αρκούν ούτε και οι 21 ψήφοι των ανεξάρτητων και έτσι θα χρειαστούν πρόσωπα από τη ΔΗΜΑΡ, κατά κύριο λόγο, αλλά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ώστε να υπερψηφιστεί μια υποψηφιότητα.

Κάπου εδώ έρχεται, όπως λέγεται, ο άσσος που κρύβει στο μανίκι ο Α. Σαμαράς. Ένα πρόσωπο έκπληξη που θα φέρει σε δύσκολη θέση όπως λέγεται μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άγνωστο εάν το πρόσωπο αυτό έχει ήδη πει το “ναι” στον πρωθυπουργό, όμως την ίδια ώρα στην κυβέρνηση ποντάρουν και στο ότι οι βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ, όσο και οι ανεξάρτητοι δεν επιθυμούν άμεσα εκλογές, αλλά να διατηρήσουν τη θέση τους όσο περισσότερο μπορούν.

Έτσι βλέπουν ότι δύσκολα, σε συνδυασμό με την επιλογή προσώπου, θα πουν το όχι.

Μάλιστα στο Μαξίμου θεωρούν ότι η απομείωση του χρέους με μια επέκταση της αποπληρωμής σε συνδυασμό με ένα χαμηλότερο επιτόκιο θα δώσουν την ευκαιρία για ελάφρυνση και για τους πολίτες. Ένας συνδυασμός φιλολαϊκών μέτρων μαζί με την σταθερότητα που εξασφαλίζει η κυβέρνηση θα δώσουν … μπόνους στα κόμματα της κυβέρνησης ενόψει της κάλπης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε