Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Πρωτοβουλία Τσίπρα για συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Πρωτοβουλία Τσίπρα για συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια στασιμότητα αν όχι πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ερμηνεύεται ως αδυναμία πλέον του κόμματος να πείσει την κοινή γνώμη για τη εναλλακτική πρότασης που διαθέτει για έξοδο από την κρίση.

Η αγχώδης μάλιστα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να χτίσει ένα πρωθυπουργικό προφίλ με αποτέλεσμα την διαρκή εναλλαγή θέσεων όσο αφορά το μνημόνιο, τελευταία μιλά για «αναστολή» προκαλεί σύγχυση στην κομματική-εκλογική βάση και όχι μόνο, ενώ παράλληλα πυροδοτεί έντονες αναταράξεις στις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στο εσωτερικό των «συνιστωσών» και ιδίως με την «αριστερή πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έτσι ο πρόεδρος της ΚΟ είναι σε μια διαρκή αναζήτηση πρωτοβουλιών που θα πείσουν ελληνική κοινωνία, ευρωπαίους και δανειστές ότι μπορούν να υπάρξουν κινήσεις που θα φέρουν την ανατροπή σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση και κόντρα στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας.

Έτσι ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία διαμόρφωσης Συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) με αντίστοιχα ταξίδια με πρώτο σταθμό σύμφωνα με πληροφορίες πριν από το Πάσχα την Λισαβόνα.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να συνομιλήσει όχι μόνο με όμορες πολιτικές δυνάμεις που είναι ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και με Σοσιαλιστές-Σοσιαλδημοκράτες θέλοντας να στείλει μηνύματα και εντός Ελλάδας για το εύρος των συμμαχιών που επιδιώκει με σκοπό τη εκλογική νίκη και τη αλλαγή πολιτικής.

Διαβάστε

Βγάζουν… κυβέρνηση αναποφάσιστοι και αποχή! 0,7% μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο Τόμσεν είναι αισιόδοξος – Μας οδηγούν σε καταστροφικό αδιέξοδο

Άγρια κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα στην Βουλή – “Απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα”, είπε ο υπουργός

Τσίπρας: Το μνημόνιο θα τελειώσει το βράδυ των εκλογών

Τσίπρας: Κατώτατος μισθός όπως ήταν στις 31/12/2011

Τσίπρας για απολύσεις στο Δημόσιο: Δε θα συναινέσουμε σε ανθρωποθυσίες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε