Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρεπούση: Επιμένω για τα θρησκευτικά – Υπ. Παιδείας: Δεν θα αλλάξει τίποτα!

Ρεπούση: Επιμένω για τα θρησκευτικά – Υπ. Παιδείας: Δεν θα αλλάξει τίποτα!

Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ή αλλαγών στον προγραμματισμό διδασκαλίας τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ξεκαθάρισε το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στην τοποθέτηση της βουλευτη της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση η οποία ζήτησε ή να καταργηθούν τα θρησκευτικά, ή να αλλάξει ο τρόπος που διδάσκονται.

«Ας ξεκαθαρίσουμε ότι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει αλλά ορίζει και σαφώς πως «η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» τόνισε και παρέπεμψε στο άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ως αποστολή της Παιδείας και «την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών».

Νωρίτερα ο Γρηγόρης Ψαριανός κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως ενώ το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταθέσει πληθώρα προτάσεων για την Παιδεία, δεν έχει υιοθετήσει καμία και ότι στον αντίποδα υιοθετεί αυτές της Εκκλησίας. «Αν έχουμε πιέσεις από την Εκκλησία της Ελλάδας αμέσως κάνουμε τα Θρησκευτικά από 2 ώρες σε 3 ώρες» είπε με νόημα.

Η Μαρία Ρεπούση – που ανακίνησε το θέμα – επέμεινε και σήμερα στις θέσεις της, ενώ αγνόησε τις «προσβλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, παρατηρήσεις της Σταυρούλας Ξουλίδου δηλώνοντας πως όσα είπε απηχούν τις επίσημες θέσεις και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. – θεολόγος στο επάγγελμα – νωρίτερα είχε παρατηρήσει πως «τα θρησκευτικά είναι ανθρωπιστικό μάθημα που προάγει το ήθος» και απευθυνόμενη στην κ. Ρεπούση την κατηγόρησε ότι «προκαλεί το εθνικό συναίσθημα και την συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο δρόμο που χάραξε η Ρεπούση και ο ΣΥΡΙΖΑ! Κουράκης: Να αλλάξουν χαρακτήρα τα θρησκευτικά στο σχολείο

Η Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά: Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε