Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Reuters για Θεοδωράκη: Ο δημοσιογράφος που έγινε πολιτικός και καβάλησε το κύμα ενάντια στο κατεστημένο

Reuters για Θεοδωράκη: Ο δημοσιογράφος που έγινε πολιτικός και καβάλησε το κύμα ενάντια στο κατεστημένο

Αφιέρωμα στο Σταυρο Θεοδωράκη  και το Ποτάμι φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters.

Ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης υπόσχεται να ταρακουνήσει την ελληνική πολιτική και κερδίζει την υποστήριξη των ψηφοφόρων στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαϊου, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Θεοδωράκης, ποντάροντας στη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για το πολιτικό κατεστημένο, απηύθυνε κάλεσμα για ένα γνήσιο, νεολαιίστικο κίνημα που θα λύσει τα προβλήματα της χώρας και κέρδισε γρήγορα οπαδούς τόσο από την αριστερά, όσο και από τη δεξιά.

Τονίζεται πως έχει γίνει το αντικείμενο συζήτησης σε ό,τι αφορά τις νέες δυνάμεις στο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό ενώ αναφέρει ότι μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη δημιουργία του, δημοσκοπήσεις δίνουν 6% στο “Ποτάμι, περνώντας μπροστά από άλλα μεγάλα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Η ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του κόμματος του Θεοδωράκη θα μπορούσε να περιπλέξει την κατάσταση τόσο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τον μεγάλο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Θεοδωράκης έγινε διάσημος στην Ελλάδα από μια εβδομαδιαία, κοινωνικού περιεχομένου εκπομπή, η οποία παρουσίαζε θέματα όπως η κατάσταση των αστέγων, οι ανήλικοι στις φυλακές, οι τοξικομανείς κ.ά. Έκανε τα ρεπορτάζ του με ένα σακίδιο στην πλάτη (αποτελεί μεγάλο μέρος της γοητείας του) και πλέον έρχεται να κατηγορήσει ανοικτά την παλιά πολιτική κουλτούρα, ότι είναι η απόλυτη υπεύθυνη που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

“Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει λόγος να λές αν είσαι με την αριστερά ή με τη δεξιά. Οταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα, όταν νιώθεις ότι το καράβι βουλιάζει, τότε δεν ρωτάς αν υπάρχει ένας καλός αριστερός ή δεξιός μηχανικός, ρωτάς μόνον αν υπάρχει καλός μηχανικός” δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με σύνθημα “πολιτική για όλους” ο Θεοδωράκης, συνεχίζει το δημοσίευμα, υπόσχεται να μειώσει το ποσοστό ανεργίας που βρίσκεται κοντά στο 28%,ενισχύοντας τις προοπτικές απασχόλησης για τη νεολαία, μειώνοντας τον αριθμό των βουλευτών και αναδιοργανώνοντας το σύστημα Δικαιοσύνης.

Διαβάστε

Ο συγγραφέας Ν. Δήμου στο ΣΚΑΪ: Αυτές είναι οι θέσεις του “Ποταμιού”

Επικοινωνιακή επίθεση από “Το Ποτάμι”

Πάγκαλος: Ηλίθιοι αυτοί που δεν με κάλεσαν στην Ελιά – Λαϊκίστικος ο λόγος του Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσίπρας – Κουβέλης εναντίον Θεοδωράκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε