Πολιτική

Ρίχνει το μπαλάκι στην Ελλάδα ο Γκρούεφσκι

Εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος για βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι αναφερόμενος στο Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αίτημα της χώρας του για καθορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τόνισε οτι από την πλευρά τους έχουν γίνει όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Ωστόσο, δήλωσε ότι προκειμένου να αποφευχθεί βέτο, η Ε.Ε.μπορεί να επιλέξει να χαιρετίσει τις προσπάθειες για ένταξη και να αφήσει τις αποφάσεις αφού σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, καθώς όπως ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά ζητά αλλαγή εθνικής ταυτότητας αλλαγή της ονομασίας του έθνους και του λαού.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Παπανδρέου-,Μιλόσοσκι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 1