Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Σ. Κεδίκογλου για απεργία ΟΛΜΕ: Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Σ. Κεδίκογλου για απεργία ΟΛΜΕ: Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε απεργία τον Σεπτέμβριο σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας έκκληση «να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στο Mega, τόνισε ότι: «Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Νομίζω ότι η κοινωνία έχει δικαιώματα, τα οποία δεν δικαιούται κανένας να τα καταπατά. Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της. Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε».

Ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι βλέπει «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ επισήμανε: «Είπε ότι θα συνεννοηθούν και με τα νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για μια χώρα χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός που είναι πλέον τελείως ορατός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει μια αναταραχή, σε μια καθοριστική καμπή για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας».

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είπε ότι «για πρώτη φορά όλα τα υπουργεία ήταν εντός προγράμματος, εντός χρονοδιαγράμματος» τονίζοντας ότι «έτσι ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδας στην επόμενη διαβούλευση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «πρώτη προτεραιότητα παραμένει –δεν το συζητάμε καν αυτό- η προστασία των πιο αδύναμων, η προστασία των ευαίσθητων ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμοι για απεργία διαρκείας οι καθηγητές

Όλη η λίστα με τους 2.122 εκπαιδευτικούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα – Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για μπαράζ απεργιών από Σεπτέμβριο

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε