Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη… χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα – Η απάντηση στον Στουρνάρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη… χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα  – Η απάντηση στον Στουρνάρα

Τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα σχολίασε ο ΣΫΡΙΖΑ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν».

Για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προσθέτει ότι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.

Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Η ουσιαστική επανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα, που δεν επιτυγχάνονται με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, έχουν κεντρικό ρόλο στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας».

Η απάντηση στο Στουρνάρα για το δημόσιο χρέος

Στη συνέχεια, απαντώντας στον Γιάννη Στουρνάρα, ανέφερε ότι η αύξηση του δημοσίου χρέους οφείλεται στη λιτότητα και την ύφεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών για την αύξηση του δημοσίου χρέους, ότι είναι συγκυριακή λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τονίζει ότι η αιτία της αύξησης είναι η λιτότητα και η ύφεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απολύτως ευθυγραμμισμένος με τους Γερμανούς δανειστές, ο κ. Στουρνάρας, αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν χρειάζεται ένα νέο κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, ετοιμάζεται να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο, “αγνοώντας” πως η μέχρι τώρα μνημονιακή συνταγή εκτίναξε το χρέος, διέλυσε την κοινωνία και βάθυνε την ύφεση».

Οι δικαιολογίες για προσωρινή αύξηση του χρέους λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μόνο επαρκείς δεν είναι, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αφού η αύξησή του οφείλεται κυρίως στη βαθύτατη υφεσιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας την οποία υπερασπίζεται ο κ. Στουρνάρας, όπου σταθεί και όπου βρεθεί».

Άλλωστε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική στόχευση της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής είναι η πλήρης υποταγή του κόσμου της εργασίας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. «Η πολιτικά απονομιμοποιημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο. Ο λαός μας θα τους σταματήσει» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίνι υπουργικό αυτή την ώρα στο Μαξίμου για τις διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου

5.000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός Δημοσίου το Δεκέμβριο – Σήμερα οι αποφάσεις για τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ως 16 Σεπτέμβρη

Έτοιμες οι λίστες διαθεσιμότητας στο υπ.Υγείας! Πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

Διαθεσιμότητα με… ονοματεπώνυμο – «Κλείνουν» μέχρι 16 Σεπτεμβρίου οι λίστες για τους 4.899 «διαθέσιμους»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε