Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας είχε προτείνει “χριστιανόσημο”

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας είχε προτείνει “χριστιανόσημο”

– Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζει ότι τα ίδια είχε προτείνει και ο Στουρνάρας
– ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία
– Ο Τάσος Κουράκης ζητεί να επιβάλλεται ένα είδος φόρου σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, ενός είδους χριστιανόσημου, δηλαδή
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι διακατέχεται από αγωνιώδη εμμονή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία.

“Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες”, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, σημειώνει ότι: “Αυτή η πρόταση χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας.”

Ηδη τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο:

Στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης μπήκαν όμως και άλλα κόμματα.

To ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, λέει ότι κατ’ αρχήν ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του. Τονίζει επίσης ότι “..μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μη διαχωρίζονται και να μην καταχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!”

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε αυτή την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας.

Τέλος, αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», τονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Να πληρώνουν οι χριστιανοί τους μισθούς των ιερέων” – Πόλεμος ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε