Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Καλός και υπάκουος μαθητής της Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

  Σφοδρή επίθεση για άλλη μία φορά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά και την κοινοβουλευτική απουσία του πρωθυπουργού, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα “κοινοβουλευτική λιποταξία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, καλό, υπάκουο μαθητή με τυφλή υποταγή “που είχε  ως αποτέλεσμα την εξευτελιστική συμπεριφορά εκ μέρους της γερμανίδας Καγκελαρίου απέναντί του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το στρατηγικό αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ύστερα από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ένοπλης διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές, όπως οι ίδιοι διέρρεαν, τώρα αναδιπλώνονται ταχέως. Οι δήθεν παλληκαρισμοί έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται”.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, έκανε λόγο για δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, σημειώνοντας πως με αυτό το φόρο η κυβέρνηση “νομιμοποιεί το χαράτσι, προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε εκτιμήσεις αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει του πλούσιους φοροφυγάδες και να ελέγξει off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες. Και μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πίσω τη φορολόγηση των μαντριών, αλλά το «άρμεγμα» των πολιτών συνεχίζεται με ένταση”.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει καλώντας τον πρωθυπουργό να παρουσιαστεί στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις, σημειώνοντας με σαφή ειρωνικό τρόπο πως “ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα λιποτακτήσει εκ νέου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μανώλης Γλέζος ξαναχτυπά! – Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις για το που θα βρούμε τα λεφτά!

Κουράκης: Θα καταργήσουμε τις παρελάσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ

Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε