Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ σε Ξηρό: Είσαι ο τελευταίος που μπορείς να μιλήσεις για δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ σε Ξηρό: Είσαι ο τελευταίος που μπορείς να μιλήσεις για δημοκρατία

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις αναφορές του Χριστόδουλου Ξηρού τόσο για τον κόσμο της Αριστεράς, όσο και για την δημοκρατία την ίδια μέσα από την επιστολή μανιφέστο που ανάρτησε σήμερα.

«Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει η φράση: “Καλή αντάμωση στα γουναράδικα

Πώς αντέδρασαν Δένδιας και Αθανασίου μετά την “εμφάνιση” του Χ. Ξηρού

Χριστόδουλος Ξηρός: Αυτοχρίσθηκε ηγέτης των νέων τρομοκρατών  – Ανάγνωσε μανιφέστο και εμφανίστηκε ως συνέχεια της 17Ν

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε