Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σαμαράς: Κόκκινο χαλί στους επενδυτές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων έστρεψε την προσοχή του ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας νωρίτερα σε οικονομικό συνέδριο στις Βρυξέλλες – επαναπροσέγγιση Αθήνας – Μόσχας στην απογευματινή συνάντηση του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν

“Στρώνουμε κόκκινο χαλί στους επενδυτές” είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να καλύψει το φιλόδοξο στόχο, που έχει εγγραφεί στον προυπολογισμό του 2014 και αφορά στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Μιλώντας σε Συνέδριο για την Ευρωπαική βιομηχανία, ο κύριος Σαμαράς παραδέχθηκε ότι “έχουμε παραμελήσει λίγο την ελληνική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια” υπογράμμισε, πάντως, ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων διαμορφώνουν το απαραίτητο φιλο – επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ρωσικές επενδύσεις βλέπουν στο Μαξίμου, μετά την αποψινη συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, στη αποψινή συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν ( 18:00 ώρα Ελλάδος ) στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Ρωσίας. Κοινό συμφέρον και των δύο ανδρών, που συναντώνται ύστερα από δύο χρόνια, είναι οι επενδύσεις, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, καθώς η Ρωσία έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ. Η αποψινή συνάντηση θα λειτουργήσει και ευεργετικά για τις διμερείς σχέσεις, που είχαν πληγεί ύστερα από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Gazprom για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Οι ίδιοι κύκλοι επαναφέρουν και το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει στον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και το οποίο θα συζητήσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης

Ο “σκληρός” Ντάισελμπλουμ και οι εκλογές

Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη

Α. Σαμαράς: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Ολοκαύτωμα

Έφυγε για Βρυξέλλες ο Σαμαράς – Αύριο βλέπει Πούτιν!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε