Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τους νεοναζί – Υπονομεύει τη χώρα διώχνοντας επενδυτές

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τους νεοναζί – Υπονομεύει τη χώρα διώχνοντας επενδυτές

– Από τη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρετεί τους νεοναζί ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών – Δείτε video
– ”Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη” δήλωσε ο Πρωθυπουργός
– ”Είχα επισημάνει τα λάθη του ΔΝΤ από το πρώτο μνημόνιο”
– ”Είσαι παλικάρι” του φώναξαν μεταλλωρύχοι – ”Η επένδυση θα προχωρήσει” απάντησε ο Σαμαράς – Δείτε video
– Δείτε φωτογραφίες από την αποθεωτική υποδοχή του Κώστα Καραμανλή

Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη, είπε νωρίτερα από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και σημείωσε σχετικά με το ΔΝΤ ότι, « τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και για το γεγονός ότι«υπονομεύει τη χώρα να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές».

Τη Χρυσή Αυγή κατακεραύνωσε, χωρίς να την κατονομάσει, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα είναι η εμφάνιση των νεοναζί», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμφανίζονται ως υπερασπιστές της πατρίδας αυτοί που προσβάλλουν την Ελλάδα και φέρνουν σύμβολα απεχθή για τους ‘Ελληνες. Και φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν τα πάντα ακόμα και το ιστορικό κακούργημα του Ολοκαυτώματος. Τέτοιο κατάντημα!».

Την ίδια ώρα κατηγόρησε και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ότι με τη συμπεριφορά και τις θέσεις του τροφοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. «Οταν θέση τους είναι πως πρέπει να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, έτσι δεν προσφέρουν υπηρεσία στους νεοναζί; Οταν υπερασπίζονται όλες τις δραστηριότητες και όλα τα στέκια των κουκουλοφόρων, όταν υπερασπίζονται στα δικαστήρια τους ίδιους τους κουκουλοφόρους, δεν προσφέρει υπηρεσία στους νεοναζί;» είπε για τον ΣΥ.ΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «

Οταν αμφισβητούν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν κάθε τι που μας κάνει υπερήφανους για την πατρίδα μας, για την ιστορία μας αυτό ποιους εξυπηρετεί; Οταν ψηφίζουν μαζί τους στις περισσότερες περιπτώσεις στη Βουλή και όταν έχουν τον ίδιο υβριστικό τρόπο, δεν συμπίπτουν με τους νεοναζί εκ των πραγμάτων; Ο ΣΥΡΙΖΑ με όποιον διαφωνεί με τις απόψεις του τον κατηγορεί ως φασίστα. Ξέρει σε ποιον προσφέρει τεράστια υπηρεσία; Μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα της χώρας, η Κική Δημουλά, βγήκε και είπε το προφανές και αυτονόητο. Οτι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες. Και βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να την καταγγείλει. Ποιον νομίζει ότι ωφέλησε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ; Μέχρι που αναγκάστηκε να βγει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης να καταγγείλει τον μηδενισμό. Γιατί άραγε; Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη χώρα των παιδιών μας να συντριβεί στις μυλόπετρες του μίσους και της σύγκρουσης των δύο άκρων, των δύο ακραίων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αν μέχρι τώρα η Ελλάδα απαντούσε σε προκλήσεις και απειλές, τώρα διεκδικεί ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις επειδή βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφική θέση, χωρίς να είναι η μόνη που διαθέτει αυτό το προνόμιο, και η Ε.Ε. και οι άλλες ξένες χώρες έχουν συμφέρον να επενδύσουν στη σταθερότητα Ελλάδας-Κύπρου, γιατί αλλιώς θα ανοίξει η “κερκόπορτα” να περάσει η αποσταθεροποίηση από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να γίνουν προπύργια σταθερότητας σε μια περιοχή ταραγμένη», είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την Ε.Ε. να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη νέα θέση της Ελλάδας και στην ανάπτυξη που θα έρθει, η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν σημαντικό ρόλο, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εντόπισαν η Κύπρος και το Ισραήλ και υπογράμμισε: «Υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι βρίσκονται ακόμα πιο σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ, όχι μόνο στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, αλλά και νότια και δυτικά και σε όλη την περιοχή μέχρι το Ιόνιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, διότι φωτογραφίζει εθνικό μας πλούτο, αλλά είναι σημαντικό και για την Ευρώπη ολόκληρη διότι η Ευρώπη έχει τεράστια δίψα ενέργειας. Φυσικά η ανακήρυξη και εκμετάλλευση της ΑΟΖ είναι αποκλειστικά εθνική υπόθεση. Αυτό τίποτε δεν το αλλάζει, τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Ολα, βέβαια, πρέπει να γίνουν με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και όχι να γίνουν αντικείμενο τοπικών ανταγωνισμών. Εδώ χρειάζεται η στήριξη της Ε.Ε.».

Για το Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης, αλλά διαφώνησε κατηγορηματικά με τυχόν «νεκρανάσταση του διαβόητου σχεδίου Ανάν», όπως το χαρακτήρισε. Η προτεραιότητα είναι να ορθοποδήσει η Κύπρος και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να την εκβιάσει σε αυτή την αδύνατη στιγμή.

Για την Τουρκία είπε ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, όμως χρειάζεται ηρεμία στις διμερείς σχέσεις, αυτό το θέλει πλέον και η Τουρκία κι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. «Δεν δεχόμαστε εμβαλωματικές λύσεις που κυοφορούνται. Δεν κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκβιάζουμε. Οικοδομούμε διπλωματία αλήθειας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε τη σθεναρή του αντίθεση σε οποιαδήποτε απαράδεκτες, ανιστόρητες και αλυτρωτικές επιδιώξεις από τη γειτονική πλευρά.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. και της Κίνας η ανάπτυξη των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Είπε, μάλιστα, πως χωρίς να «σπάσουμε αυγά» στο εσωτερικό της χώρας οι κοσμογονικές αλλαγές που θα γίνουν θα μας προσπεράσουν.

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο, που έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ. Σε άλλο σημείο είπε ότι δικαιώθηκε η πολιτική του Κώστα Καραμανλή, που ως πρωθυπουργός προώθησε τη συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον πρωθυπουργό προσφώνησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής προσυνεδριακών διαδικασιών της Ν.Δ. Φίλιππος Ταυρής, ο οποίος σημείωσε πως η επικοινωνία με τους πολίτες έδειξε πως αυτοί δυσκολεύονται, υποφέρουν από την οικονομική κρίση και παράλληλα έχουν ελπίδες, προσδοκούν στη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε