Σάββατο, 15 Ιουν.
27oC Αθήνα

Σαμαράς από Στρασβούργο: Μεγάλο άλμα για την ΕΕ η εξασφάλιση “ιδίων πόρων”

Σαμαράς από Στρασβούργο: Μεγάλο άλμα για την ΕΕ η εξασφάλιση “ιδίων πόρων”

Η δημιουργία της ομάδας εργασίας “ιδίων πόρων” αποτελεί μεγάλο άλμα τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον επικεφαλής της, Μάριο Μόντι.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή με την ιδιότητα του προεδρεύοντος στην ΕΕ για το α΄εξάμηνο του 2014, η ομάδα αυτή και το έργο που θα αναλάβει να εκτελέσει (σ.σ. να αναλάβει να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί στο μέλλον η ΕΕ) βρίσκεται στην καρδιά της επιδιωκόμενης ένωσης. Εμφανίστηκε, μάλιστα, σίγουρος – μιλώντας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – ότι οι προτάσεις που θα καταθέσει η ομάδα θα διασφαλίσουν την αδιάλειπτη και αποτελεσματική χρηματοδότηση της ΕΕ.

Στο πλευρό του κ. Σαμαρά ήταν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι από κοινού συμφώνησαν ότι ο Μάριο Μόντι ήταν η ιδανική επιλογή για να τεθεί επικεφαλής της συγκεκριμένης αυτής ομάδας.

Η δημιουργία της ομάδας αυτής συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια των περσινών διαπραγματεύσεων για το πολυετές οικονομικό πλαίσιο της ΕΕ για το 2014-2020.

Στόχος είναι με τις προτάσεις που θα καταθέσει – σε πρώτη φάση έως το τέλος του 2014 – η ομάδα υπό τον Μάριο Μόντι να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον που βασίζεται στις εισφορές των κρατών-μελών.

Στην ομάδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταξίδι – αστραπή του Α. Σαμαρά

Σαμαράς: να παραιτηθεί όποιος θέλει να “κατέβει” στις ευρωεκλογές

Οι οδηγίες του Σαμαρά στους υπουργούς πριν φτάσει η τρόικα

Έστησαν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί του! Έφτασε νωρίτερα για τη σύσκεψη το ΥΠΟΙΚ και περίμενε 15’ λεπτά έξω από γραφείο του Στουρνάρα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε