Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σήμερα στη Βουλή «κόβουν» τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Σήμερα στη Βουλή «κόβουν» τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης σε κόμματα, βουλευτές των οποίων ή μέλη του ηγετικού τους πυρήνα βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Με αφορμή τις διώξεις κατά της ηγετικής κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ρύθμιση προβλέπει πως αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματικές πράξεις σε βουλευτές και ηγετικά στελέχη ενός κόμματος, προκειμένου να ανασταλεί η κρατική του χρηματοδότηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρόβλεψη αυτή προωθείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για «την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων».

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα «την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις». Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδης.

«Κλειδί» στη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί το γεγονός ότι αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βουλευτές και ανώτατα στελέχη της διοίκησης των κομμάτων, για να ανασταλεί η κρατική τους χρηματοδότηση.

Εξάλλου, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Νίκος Δένδιας είχε αναφερθεί στην τροποποίηση του νόμου σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στη συνέχεια, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον υπουργό Εσωτερικών και αποφασίστηκε, μετά και την άσκηση διώξεων κατά της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, να κατατεθεί σήμερα η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο το πόρισμα φωτιά για τη Χρυσή Αυγή – Ψάχνουν τον άγνωστο βαρύ οπλισμό της – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, bussiness με μετανάστες και ξύλο

Σαμαράς: Η Χρυσή Αυγή βρήκε απέναντι της όλους τους Ελληνες

Μιλούσαν με κωδικούς μετά τη δολοφονία Φύσσα – Διάλογος αποκάλυψη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε