Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σούλτς: Εγώ αποφάσισα να μην έρθουν οι ελεγκτές της τρόικας

Σούλτς: Εγώ αποφάσισα να μην έρθουν οι ελεγκτές της τρόικας

Πλήρως καλύπτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, υποστηρίζοντας πως η απόφαση να αναβληθεί η επίσκεψη των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα ήταν δική του.

Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ανήκει στον Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωβουλής.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σχετικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μ. Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής διευκρίνισαν επίσης ότι ο Μ. Σουλτς τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Σημείωσαν ωστόσο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έρχεται το ευρωκοινοβούλιο στην Αθήνα – Παρέμβαση Σαμαρά καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είστε στα καλά σας απαντά ο Κεδίκογλ

Διαβάστε την βαθμολογία που βάζει ο Στουρνάρας στην τρόικα!

Έρχεται στην Αθήνα ο ευρωβουλευτής που ελέγχει την τρόικα

Ποιος λέει αλήθεια; Η Αθήνα ή οι δανειστές;

“Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια”

Γιάννης Στουρνάρας: “Δεν είμαι φαγώσιμος”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε