Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στα άκρα η σύγκρουση Δούρου – Σγουρού

Στα άκρα η σύγκρουση Δούρου – Σγουρού

Ο Γιάννης Σγουρός κατηγόρησε την Ρένα Δούρου ότι παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία και δεν τηρεί τη νομιμότητα, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της Περιφέρειας για την προσωπική του προβολή.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο Γιάννης Σγουρός είπε:

«Η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, τη Διαφάνεια. Όλες οι δαπάνες, όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων πρέπει να καταχωρούνται εκεί άμεσα. Η κ. Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει μηδέν εκλογικές δαπάνες. Επαναλαμβάνω: Μηδέν».

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός θέτει μια σειρά ερωτήματα προς την κα Δούρου:

1) Πόσο κόστισε τελικά αυτή η προεκλογική της καμπάνια; Κόστισε μηδέν ευρώ, όπως μας λέει στα επίσημα στοιχεία, ή κόστισε κάτι παραπάνω;
2) Πού βρήκε τα χρήματα να κάνει όλη αυτή την προεκλογική δραστηριότητα;
3) Γιατί δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία;
4) Αφού δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη, ποιος της κάνει «δώρο» την προεκλογική καμπάνια;
5) Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για την αφισορύπανση που είναι 100 χιλιάδες ευρώ;
6) Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για τη μη ανάρτηση εσόδων και δαπανών στη Διαφάνεια;».

«Η χρηστή διοίκηση και ο Γιάννης Σγουρός είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό το βεβαιώνουν οι ίδιοι οι αντιπεριφερειάρχες του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια περιφερειάρχης Ατικής Ρένα Δούρου, απαντώντας σε πρωινές δηλώσεις του κ. Σγουρού, σύμφωνα με τις οποίες η κ. Δούρου δεν τηρεί τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των εσόδων και των δαπανών της προεκλογικής καμπάνιας.
Στην ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» παρατίθενται δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθης Κισκήρα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σγουρός «διανέμει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την εκλογική σκοπιμότητα, στο πλαίσιο των πελατειακών αντιλήψεων». Επίσης, παρατίθεται δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Κώστα Μανιάτη, όπου αναφέρεται ότι «το ψηφοδέλτιο (Σγουρού) όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο, αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό, αλλά αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής».
Η ανακοίνωση της κ. Δούρου καταλήγει ότι «η αξιοπιστία του και η ποιότητα της διοίκησής του είναι στην κρίση των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωεκλογές 2014: Δημοσκόπηση δίνει 2,5 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ – Διατηρεί τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή!

Εκλογές 2014: καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή βλέπει ο Π. Τατσόπουλος

Οι “Χρυσές” ψήφοι! – Στο κατόπι των “παραπλανημένων” ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τα ντέρμπι στους μεγάλους δήμους της χώρας – Εκπλήξεις και φαβορί

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε