Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην ατζέντα της G20 η Ελλάδα! «Κοντά σε συμφωνία Αθήνα-τρόικα» λέει σήμερα το Βερολίνο!

Στην ατζέντα της G20 η Ελλάδα! «Κοντά σε συμφωνία Αθήνα-τρόικα» λέει σήμερα το Βερολίνο!

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την εθνική ταπείνωση στις Κάννες που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, η Ελλάδα θα είναι ξανά ένα από τα κεντρικά θέματα στη Σύνοδο της G20.

Την Κυριακή και τη Δεύτερα, στο Μεξικό, συνεδριάζουν οι ισχυροί του κόσμου. Και σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή, το ελληνικό ζήτημα θα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν.

Το θέμα είναι αν στη Σύνοδο της G20 θα συζητηθεί και η πρόταση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών να περάσει σε Επίτροπο που θα ορίσουν από κοινού Ε.Ε. και ΔΝΤ, η πλήρης διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, αλλιώς και… υποτέλεια. Αυτό δηλαδή που ακούστηκε στην «φρικτή για την Ελλάδα» τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Κι αν χθες συζητήσουν για υποτέλεια και μας κουνούσαν το δάχτυλο γιατί δεν έχουμε κάνει όσα έχουμε υποσχεθεί, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών και το «μπάχαλο» που επικρατεί στην πολιτική σκηνή, σήμερα, το Βερολίνο υποστηρίζει πως Αθήνα και τρόικα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Ορισμένα σημεία, βέβαια, παραμένουν προς συζήτηση. Άλλη μια διάψευση της δήλωσης Σαμαρά πως η διαπραγμάτευση τελείωσε.

“Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αναφορικά με την Ελλάδα και είμαστε κοντά σε μια συμφωνία στους κόλπους της τρόικας”, δήλωσε η γερμανική κυβερνητική πηγή. Αλλά δεν διευκρίνισε πόσο κοντά είναι η συμφωνία και πότε θα εκταμιευτεί η δόση. Στο Eurogroup, πάντως, έγινε λόγος για εκταμίευση τον Δεκέμβριο…

“Εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν στους κόλπους της τρόικας, αλλά επίσης στους κόλπους του Eurogroup, ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών, για να υπάρξει μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασαν κάθε όριο-Ζήτησαν να αναλάβει διορισμένος Επίτροπος τα οικονομικά της Ελλάδας και να πάρουμε τη δόση τον Δεκέμβριο!

”Αυξάνεται η απειλή για άτακτη έξοδο από το ευρώ”

Κερδίζει έδαφος η επιμήκυνση – Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Σόιμπλε και Ρεν αδειάζουν Σαμαρά: Δεν έχει τελειώσει τίποτα!

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup προς κυβέρνηση:Επιτέλους τελειώνετε!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε