Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία των εκπαιδευτικών, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία των εκπαιδευτικών, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Λάδι στη φωτιά» που έχει ανάψει με την Κυβέρνηση για την απεργία των εκπαιδευτικών, ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το ενιαίο λύκειο, που ξεκίνησε απόψε στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής και τίθεται αύριο σε ψηφοφορία, ο Τάσος Κουράκης ήταν ξεκάθαρος… «Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι γονείς και μαθητές θα αγκαλιάσουν αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί το μέτωπο ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση, που ξεθεμελιώνει ότι έχει μείνει. Πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα» είπε ο υπεύθυνος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι ταξικό, υπηρετεί μνημονιακές απαιτήσεις και κατευθύνει τους μαθητές στην ιδιωτική παραπαιδεία.

Παράλληλα υποστήριξε πως το κόμμα του, όταν γίνει Κυβέρνηση, όπως είπε, θα εφαρμόσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο που θα έχει πυρήνα την υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι το Λύκειο, ενώ ζήτησε να ανακληθούν απομακρύνσεις των εκπαιδευτικών. «Δεν τις αναγνωρίζουμε αυτές τις απομακρύνσεις» τόνισε ο κ. Κουράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γολγοθάς για μαθητές και φοιτητές – Στον αέρα η εξεταστική με κλειστά πανεπιστήμια – Αποφασίζουν απεργίες οι καθηγητές

Αποφασίζουν απεργίες οι καθηγητές – Σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Αρβανιτόπουλος: Αποκλείει επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Απεργία μετά τον αγιασμό – “Ναι” στις κινητοποιήσεις ψήφισαν οι ΕΛΜΕ

Αρβανιτόπουλος σε Παπούλια: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε