Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Στο Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό TAP ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό TAP ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να λείπει ταξίδι για… δουλειές. Μετά την επιχείρηση «επενδύσεις» στην Κίνα, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά την αποστολή «αγωγός» στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο Μπακού στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής για μια επίσκεψη αστραπή. Μπορεί η παραμονή του στο Αζερμπαϊτζάν να είναι σύντομη, αλλά η σημασία της είναι τεράστια.

Και αυτό γιατί στο επίκεντρο των συναντήσεων και των συζητήσεων που θα έχει, θα βρεθεί ο αγωγός φυσικού αέριου TAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Ο TAP (Transadriatic Pipeline) θα περνά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα Αλβανία και από εκεί στην Ιταλία.
Αντίθετα, ο άλλος αγωγός που είναι στα… σκαριά, ο Nabuko δε θα περνά από την Ελλάδα αλλά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το capital.gr, κατασκευή και η λειτουργία του TAP αναμένεται να δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για 54 χρόνια και αυτές θα είναι κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, δυο από τις «πρωταθλήτριες» περιοχές στην ανεργία.
Μόνο για την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθούν 2.500 θέσεις εργασίας, ενώ, εφόσον επιλεγούν ελληνικοί σωλήνες, δεν αποκλείεται τα «κέρδη» να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 θέσεις εργασίας.

Κατά την παραμονή του στο Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ, χωρίς να αναμένονται δηλώσεις, και θα παρακαθήσει σε δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επίσης, θα επισκεφτεί το Πολιτιστικό Κέντρο και το Μουσείο που φέρουν το όνομα του πρώην Αζέρου ηγέτη Χεϊντάρ Αλίγιεφ και αναμένεται να αναχωρήσει από το Μπακού για την Αθήνα, στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18 δισ. το όφελος από τον αγωγό αερίου

Σαμαράς: Δεν θα κάνω τη χάρη σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας – Μπαίνουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Κινέζοι, θέλουν και τα αεροδρόμια

Σαμαράς σε Ξι Ζινπινγκ: Θέλω 17 εκατ. Κινέζους τουρίστες! Μπορώ;

Σαμαράς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα – Βίζα 5ετούς παραμονής για όσους επενδύσουν σε ακίνητα πάνω από 250.000€

Διθύραμβος Bild για Σαμαρά: Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, νικητής

Η συνάντηση Σαμαρά και Γιαννάκη στην Κίνα (ΦΩΤΟ)

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Σινικό Τείχος (ΦΩΤΟ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε