Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο ίδιο έργο θεατές: νέο ναυάγιο για τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο ίδιο έργο θεατές: νέο ναυάγιο για τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία

– Δε βρήκαν άκρη ούτε και σήμερα υπουργείο Εργασίας και δανειστές για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία
– Ρύθμιση σε 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση έως 36 δόσεις θέλει η τρόικα
– Πηγές του υπουργείου Εργασίας: «Σημαντική πρόοδος και σύγκλιση απόψεων»
– Αισιοδοξία για συμφωνία τα επόμενα 24ωρα

Μια ακόμη σύσκεψη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές κατέληξε σε αδιέξοδο. Μια ακόμη εμπλοκή και το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία παραμένει σε εκκρεμότητα, όπως και πολλά άλλα «καυτά» ζητήματα.

Η νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε με πρωτοβουλία της τρόικας, που έστειλε e-mail τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ακολούθησαν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις και παρασκήνιο, ώσπου φτάσαμε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη. Όμως κι αυτή, δεν έχει αποτέλεσμα.

Τελείωσε περίπου στις 16:00 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμάκιου της τρόικας, όπου θα συζητηθούν απολύσεις στο δημόσιο, ληξιπρόθεσμα και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Στη σύσκεψη της Κυριακής στο υπουργείο Εργασίας συμμετείχαν, πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και διοικητές Ταμείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα- βήμα» ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η νέα εμπλοκή. Είναι σαφές ότι συμφωνία δεν υπάρχει και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, ίσως για να τεθεί στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η ελληνική πλευρά προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρα μεσάνυχτα έστειλε η τρόικα e-mail για νέα συνάντηση για τα ληξιπρόθεσμα – Όλο το παρασκήνιο

Οι όροι Σαμαρά για τον ανασχηματισμό – Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν και ο ρόλος της τρόικας

Δημόσιοι υπάλληλοι “μπουμπούκια”- Η λίστα με τους 1.301 επίορκους

Σαμαράς για τρόικα: Είναι εκτός πραγματικότητας

Στουρνάρας για τρόικα: Θα τα βρούμε, πάντα υπάρχει λύση

Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – τρόικα παίζουν πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά

Γκρίνια τρόικας για φορολογικά έσοδα, Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις – Τόμσεν: “Έχετε μείνει πίσω”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε