Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την Χρυσή Αυγή

Το κλιμάκιο αναχωρεί με βανάκι για τον Κορυδαλλό ΦΩΤΟ NEWSIT
Το κλιμάκιο αναχωρεί με βανάκι για τον Κορυδαλλό ΦΩΤΟ NEWSIT

Προκλητικός εμφανίστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ενώ η συνεδρίαση διεκόπη ώστε κλιμάκιο της να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού για την ακρόαση και των προφυλακισμένων βουλευτών επί του εισαγγελικού αιτήματος να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνης για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και κάποιοι και για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Μεσσηνίας, της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, εισηγείται κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση τάχθηκαν όλα τα κόμματα, «παρών» δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και «κατά» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Κατά την τοποθέτηση του ο Δημήτρης Κουκούτσης μίλησε για πολιτική δίωξη ενώ σε μια προσπάθεια να πείσει ότι διακατέχεται από δημοκρατικά ιδεώδη και όχι από νεοναζιστική ιδεολογία, υποστήριξε ότι για πολλά χρόνια ήταν οργανωμένος με τη Ν.Δ. στη Μεσσηνία. «Μέντορας μου είναι ο Σαμαράς. Εγώ ήμουν αυτός που τράβηξε στις ευρωεκλογές του 1984, στην Καλαμάτα, τη φωτογραφία πάνω στην εξέδρα του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο» δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είπε στα μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Κουκούτσης τόνισε πως είναι περήφανος που ανήκει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και ότι έχει πλήρη γνώση για όσα κατηγορούν το κόμμα του.

Στις 3 το μεσημέρι κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας – στο οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά – αναχώρησε για τις φυλακές Κορυδαλλού για την ακρόαση και των προφυλακισμένων βουλευτών, δεδομένου πως οι ανακρίτριες ζητούν να δοθεί άδεια από τη Βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα ακολουθήσει η ακρόαση και των: Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αλλά και η ακρόαση του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε κάνει θετική εισήγηση, μετά από ακρόαση τους, για την άρση ασυλίας και των Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη και της Ελένη Ζαρούλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διεγράφη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Παιχνίδια με την ανεξαρτητοποίηση Μπούκουρα – Υπέγραψε επιστολή, αλλά…

Δυσαρεστημένος ο Μπούκουρας από τη Χρυσή Αυγή αλλά δεν ανεξαρτητοποιείται

Κούγιας: Ο Στάθης Μπούκουρας δεν θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος στην υπόθεση Χρυσή Αυγή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε