Πολιτική

Στουρνάρας: Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014

Από το 2014 βλέπει να είναι εμφανής η μείωση της ανεργίας ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ότι στόχος για φέτος είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ανέφερε ότι ήδη το Δημόσιο έχει ρποχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών είδικά για το θέμα της φοροδιαφυγής είπε ότι ότι ήδη έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά είπε:

“Τους τελευταίους μήνες πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας”.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών από τη νέα χρονιά.

“Η κυβέρνηση”, είπε, “είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 τοις χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους. Καλύψαμε το κενό και δεν μειώσαμε τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτρονικό φακέλωμα και άνοιγμα λογαριασμών από την εφορία – Κατασχέσεις ζητά η task force για όσους φοροδιαφεύγουν

Στουρνάρας: Τα χειρότερα έχουν περάσει

Ελαφρύνσεις στα ακίνητα προαναγγέλλει ο Στουρνάρας – Στο μισό ο φόρος για μεταβιβάσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4