Κυριακή, 16 Ιουν.
28oC Αθήνα

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ;

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη της “Ελιάς” μετά τα όσα συνέβησαν στη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και κυρίως την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος του διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στις εργασίες της Συνδιάσκεψης καθώς διαφωνεί με την…“αυτοκατάργηση” του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί το καθοριστικό σημείο όσον αφορά το μέλλον του ιδίου, του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης γενικότερα και γνωρίζει επίσης ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι τον περιμένουν στη γωνία.

Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη και πέριξ αυτής ζυμώνονται διάφορα σενάρια περί θέματος ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει όμως το δίλημμα αν αυτό πρέπει να τεθεί πριν από τις ευρωεκλογές ή μετά από αυτές ανάλογα του αποτελέσματος, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο προβληματισμός η όποια κίνηση εντός του κόμματος να μην οδηγήσει και σε πτώση της κυβέρνησης στην κρίσιμη φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Έτσι φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει και έξοδο του κ. Βενιζέλου και των στελεχών του κόμματος από την κυβέρνηση στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας, με τα κορυφαία στελέχη να ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους για την “επόμενη μέρα”.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού λένε ότι “λέει τα αυτονόητα” και δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του, αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι “ενεργός” πολιτικά και να προσδοκά την δικαίωσή του με το ένα ή τον άλλο τρόπο, με τα ραντεβού του να έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό.

Επίσης στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης και στελέχη της νέας γενιάς όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και όσοι βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ αυτή τη περίοδο Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ξενογιαννακοπούλου, κ.α. παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αναμένοντας την πτώση Βενιζέλου για την δρομολόγηση των εξελίξεων, θεωρώντας επί της ουσίας ότι οι “Ελιές” της κεντροαριστεράς μάλλον συμβολικό ρόλο θα έχουν στην πορεία παρά ουσιαστικό, αναφορικά με την μετάβαση προς το μετα-μνημονιακό ΠΑΣΟΚ.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί από κοντά όπως είναι φυσικό το Μέγαρο Μαξίμου και η ΝΔ καθώς φαίνεται να είναι ραγδαίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, γεγονός που επηρεάζει και την κυβέρνηση συνεργασίας με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα για το χρόνο των εθνικών εκλογών να είναι ανοιχτά, ιδίως στην περίπτωση που κυβέρνηση λάβει τα “δώρα” που αναμένει από τους δανειστές.

Διαβάστε

Η ιδρυτική διακήρυξη της “Ελιάς” – Ούτε μια αναφορά στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Καρχιμάκη με ανακοίνωση κόλαφο κατά της Δικαιοσύνης

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ από τα πυρά της Τ. Αντωνίου – Διεκόπη η συνεδρίαση

Της “Ελιάς” τις επόμενες ημέρες μετά την αποκαλυπτική δημοσκόπηση του NewsIt

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε