Πολιτική

Τα είπαν εν όψει τρόικας Βρούτσης και Χαρδούβελης

Πολύωρη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών, το βράδυ της Κυριακής, για να συζητήσουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ολοκληρώθηκε αργά απόψε, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών που ξεκινούν την Τρίτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να κατατεθεί σύντομα νομοθετική διάταξη για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που να προβλέπει αυξημένες δόσεις, απήντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε, ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός με βάσει αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση».

Το ίδιο στέλεχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της συνάντησης την Τρίτη του υπουργού Εργασίας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου, και εκτίμησε ότι θα είναι θετικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη απ’ όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με την τρόϊκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η τρόικα – Διαπραγματεύσεις για τις φοροελαφρύνσεις

Αυτοί είναι οι φόροι που θα μειωθούν – Το σχέδιο της κυβέρνησης μετά το κάζο με τον ΕΝΦΙΑ

Τέλος η τρόικα – Τα “αγκάθια” της αξιολόγησης που αρχίζει την Τρίτη

Θα κρατήσει πολύ το τελευταίο τανγκό της τρόικας στην Αθήνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς