Πολιτική

Τα είπαν και για το Brexit Τσίπρας – Θεοδωράκης: “Είναι ένα σοκ”

Το ζήτημα των εξελίξεων από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος κυριάρχησε στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ένα σοκ και τόνισε πως πρέπει να είναι κρίσιμη η αντίδραση τις μέρες αυτές γιατί πρόκειται για ένα ορόσημο: «Ή θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά να διορθώσουμε τα λάθη, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ή θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ», τόνισε προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ αρνητικό για όλους μας».

«Είναι νομίζω η τελευταία ευκαιρία να δούμε όλοι τις ευθύνες μας, γιατί οι ευθύνες δεν είναι ενός κέντρου. Έχουν πολλοί ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από τη μια ο λαϊκισμός από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τόνισε ότι «πρέπει όλα αυτά και όλοι να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα, γιατί μάλλον δεν θα έχουμε πολλές άλλες ευκαιρίες», διότι, όπως συνέχισε, «το Brexit δυστυχώς δεν έπεσε από τον ουρανό».

Φοβόντουσαν το Grexit, αλλά έτυχε Brexit, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι είναι κρίσιμες στιγμές και ότι χρειάζεται αναστοχασμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 2
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
6