Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Τι απαντά ο Μανιτάκης για τα λάθος στοιχεία στα έξοδα του υπουργείου για βενζίνη

Τι απαντά ο Μανιτάκης για τα λάθος στοιχεία στα έξοδα του υπουργείου για βενζίνη

Ο Αντώνης Μανιτάκης απάντησε με νέα επιστολή στην ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την απογραφή οχημάτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ύστερα από τα λάθος στοιχεία που του δόθηκαν και για τα οποία σας είχε ενημερώσει το newsit.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η εκ νέου αποστολή της απάντησης στη Βουλή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς στην αρχική απάντηση εκ παραδρομής έγινε συμψηφισμός των λίτρων του 2012 με το δαπανηθέν ποσό του 2011.
 
Το γραφείο του κ. Ν. Νικολόπουλου καθώς και το Κοινοβούλιο ενημερώθηκαν για την ορθή απάντηση, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Αναλυτικά αναφέρει:
“Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 8215/8-3-2013 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος με θέμα «AΠΟΓΡΑΦΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ», σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

Σχετικά με το πρώτο ερώτημα που αφορά στον αριθμό των οχημάτων που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία:
Με το άρθρο 2 της KYA 129/2010(ΦΕΚ108/τ΄Β/4-2-2010), ορίζονται τα πρόσωπα που μπορούν να εξυπηρετούνται με τα αυτοκίνητα του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα οποία είναι τα ακόλουθα:
α) Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης
β) Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
γ) Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης
δ) Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή
ε) Οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί
στ) Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
ζ) Οι Πρόεδροι των Συνταγματικά Κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών
η) Οι τέως πρόεδροι κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι τέως πρόεδροι δημοκρατικών κυβερνήσεων και Πρόεδροι Δημοκρατίας που χρημάτισαν Πρόεδροι μετά το 1974 (μεταπολίτευση)
θ) Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαθέτει στον στόλο των κρατικών του αυτοκινήτων 153 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπολοίπων εξυπηρετούμενων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες.

Όσον αφορά στο δεύτερο και τρίτο ερώτημα του κόστους λειτουργίας και συντήρησης των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία και όλων εν γένει των εξυπηρετούμενων προσώπων, ανέρχεται για το 2012 τόσο για την κίνηση όσο και για τη λειτουργία τους στα 192.896,61 ευρώ. Συγκεκριμένα, το κόστος κίνησης για το 2012 είναι στα 157.224.22 ευρώ που μεταφράζεται σε 91.720 λίτρα καυσίμων και το κόστος συντήρησης είναι στα 35.672,39 ευρώ. Επισυνάπτεται πίνακας όπου αναλύεται περαιτέρω η δαπάνη σε καύσιμα.

Όσον αφορά το τέταρτο ερώτημα θέτουμε υπόψη σας τα εξής: Οι μισθοδοτούμενοι από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οδηγοί που έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης της πολιτικής ηγεσίας είναι τριάντα (30) και για τους οποίους η μηνιαία μισθολογική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, ανέρχεται στα 48.893,54 ευρώ.

O Υπουργός
Αντώνης Μανιτάκης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαίωση Newsit: Παραδέχθηκε το λάθος το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σκάνδαλο στο υπουργείο του Μανιτάκη – Πλήρωσαν βενζίνη με την εξωφρενική τιμή 2,54 € το λίτρο – Έγγραφα ντοκουμέντα

Ιερώνυμος προς Μανιτάκη:Δεν χρησιμοποιώ κρατικό όχημα

Μανιτάκης: 153 τα κρατικά αυτοκίνητα με κόστος λειτουργίας 269.122 ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε