Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τι έχει στις βαλίτσες του ο Β. Σόιμπλε;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βαλίτσες δεν θα κρατάει και αν κρατάει καλάθι, αυτό θα είναι μικρό. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών , Β. Σόιμπλε έρχεται για να παράσχει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση και κυρίως για να ανακοινώσει τη δημιουργία Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχει η γερμανική πλευρά.

Τα 500 εκατ. ευρώ των κεφαλαίων του Ταμείου θα αποτελέσουν μια αρχή προς την ανάπτυξη καθώς το ΕΣΠΑ δεν επαρκεί και οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο Γερμανός υπουργός επιθυμεί να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρά, να την ενθαρρύνει στον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί και να συνομιλήσει για θέματα διμερούς συνεργασίας και προοπτικής επενδύσεων.

Το πρόγραμμα του Β. Σόιμπλε στην Αθήνα

Ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο γερμανός υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton.

Στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε θα συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Ποιος θα κουνήσει το δάχτυλο στον Σόϊμπλε για υποβρύχια και άρματα μάχης;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε